Witam! Ostatnio przy włączaniu komputera, przy starcie Windowsa odpala się sama przeglądarka z reklamami. Antywirusy nic nie wykrywały, blokady w przeglądarkach też nic nie wskórały. Specjalnie zainstalowałem operę ale na niej też się wyświetlają przy starcie reklamy. Jestem zielony w tym temacie, a nie chcę specjalnie przeinstalowywać systemu... Proszę o wskazówki i pomoc.
Do Opery dodaj uBlock Origin + filtry z bloga (pkt. 6.2) https://soo.bearblog.dev/chrome/ Chociaż zalecam Tobie pobrać Chrome i ustawić według poradnika.
✨ Użytkownik zgłasza problem z automatycznym uruchamianiem przeglądarki z reklamami przy starcie systemu Windows. Pomimo użycia różnych programów antywirusowych i przeglądarek, problem nadal występuje. Użytkownicy sugerują wykonanie skanowania za pomocą narzędzi FRST i RogueKiller, a także usunięcie aplikacji Bing oraz zainstalowanie dodatków blokujących reklamy, takich jak uBlock Origin. Dodatkowo, zaleca się zmianę serwera DNS na Quad9 oraz odinstalowanie niektórych programów, takich jak Nvidia GeForce Experience i uTorrent. Podsumowanie wygenerowane przez AI na podstawie treści dyskusji.