Cześć wszystkim,
Pytanie, czy ktokolwiek z was wie gdzie mogę znaleźć kabel Male Firewire 400 - 1394 do USB C?
Przeszukałem chyba cały internet i nie jestem w stanie znaleźć takiego kabla.
Potrzebuję podłączyć kartę muzyczną Focusrite Saffire PRO 24 DSP do Mac'a.
Z karty wychodzi tylko Firewire a w laptopie mam tylko USB C, trochę koszmar bo na rynku nie znajduję takich kabli.
Próbowałem użyć mały konwerter Firewire Female do usb 2.0 który kupiłem na Amazon, który kolejno podłączyłem do adaptera USB 3.0 na USB C, ale niestety komputer nie wykrywa urządzenia.
Wyskakuje mi tylko informacja: "Odłącz akcesorium wykorzystujące zbyt dużą moc, aby ponownie włączyć urządzenie USB".
A może znacie jakiś zaufany serwis który robi kable na zamówienie?
Z góry dziękuję za podpowiedz!
Pozdrawiam,
Tomek
Pytanie, czy ktokolwiek z was wie gdzie mogę znaleźć kabel Male Firewire 400 - 1394 do USB C?
Przeszukałem chyba cały internet i nie jestem w stanie znaleźć takiego kabla.
Potrzebuję podłączyć kartę muzyczną Focusrite Saffire PRO 24 DSP do Mac'a.
Z karty wychodzi tylko Firewire a w laptopie mam tylko USB C, trochę koszmar bo na rynku nie znajduję takich kabli.
Próbowałem użyć mały konwerter Firewire Female do usb 2.0 który kupiłem na Amazon, który kolejno podłączyłem do adaptera USB 3.0 na USB C, ale niestety komputer nie wykrywa urządzenia.
Wyskakuje mi tylko informacja: "Odłącz akcesorium wykorzystujące zbyt dużą moc, aby ponownie włączyć urządzenie USB".
A może znacie jakiś zaufany serwis który robi kable na zamówienie?
Z góry dziękuję za podpowiedz!
Pozdrawiam,
Tomek