logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

VW LT35 - nie odpala, brak kontrolki świec żarowych

Wtkftm 23 Sie 2022 18:38 2559 8
REKLAMA
  • #1 20157381
    Wtkftm
    Poziom 2  
    Witam, mam VW LT 35 2004 2.5 tdi. Auto jeździło bez problemu. Chciałem posprzątać i wracam do auta odpalam a tam nic auto tylko kręci. Nie zapala się kontrolka świec, sprawdziłem przekaźniki bezpieczniki i wydają się Ok. Sprawdzony pod Komputerem bez błędów, z tego co sprawdzał znajomy nie dochodzi prąd do komputera. Gdzie szukać przyczyny? Były duże ulewy i w komorze silnika było trochę wody
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #3 20157720
    Wtkftm
    Poziom 2  
    Pali na plaka
  • REKLAMA
  • #5 20157752
    Wtkftm
    Poziom 2  
    Jedynie imo nie laczy się z komputerem ale jest odpięty, tak to bezpieczniki sprawdzone. Jedynie kostka od stacyjki do sprawdzenia
  • REKLAMA
  • #7 20157925
    Wtkftm
    Poziom 2  
    Nie pojawia się kontrolka wcale nie ma zasialania

Dodano po 10 [godziny] 44 [minuty]:

Wtyczka sprawdzona, zero rekacji
  • #8 20324064
    medynskikonrad
    Poziom 3  
    Ocena: 2
    Cześć, rozwiązałeś może problem ??
  • #9 21748885
    maniak321
    Poziom 11  
    Ocena: 11
    Dzień dobry,
    Mam taki sam problem: z dnia na dzień samochód przestał palić; dodatkowo brak sprężynki na desce rozdzielczej.
    Czy jest ktoś w stanie podzielić się wiedzą, jak rozwiązaliście problem?

Podsumowanie tematu

✨ VW LT 35 2004 2.5 TDI nie odpala, brak zapalenia kontrolki świec żarowych. Auto kręci, ale nie zapala. Sprawdzone bezpieczniki i przekaźniki wydają się sprawne. Diagnostyka komputerowa nie wykazuje błędów, jednak brak zasilania do sterownika silnika i brak reakcji wtyczki. Sugerowane jest dokładne sprawdzenie bezpieczników, kostki stacyjki oraz przekaźników odpowiedzialnych za zasilanie sterownika i świec żarowych. Zalecana diagnostyka za pomocą narzędzi VCDS lub VAG-COM. Problem może być związany z brakiem zasilania na sterowniku, co uniemożliwia zapalenie kontrolki świec żarowych. Wspomniane były duże ulewy i obecność wody w komorze silnika, co może wskazywać na zwarcie lub uszkodzenie instalacji elektrycznej. Inny użytkownik zgłasza podobny problem z brakiem zapłonu i brakiem kontrolki na desce rozdzielczej, poszukując rozwiązania.
Podsumowanie wygenerowane przez AI na podstawie treści dyskusji.
REKLAMA