logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Hard reset Realme c21: Alternatywne metody i serwis GSM

Swir90L1 27 Sie 2022 21:30 7776 13
REKLAMA
  • #1 20163829
    Swir90L1
    Poziom 9  
    Ocena: 11
    Witam, mam problem z Realme c21 chcę zrobić hard reset ale nie da się włączyć przycisk wlaczamie głośność w dół. Oddałem telefon do serwisu GSM chciał wgran nowy system ale nie udało się tego zrobić. Może ma ktoś jakiś inny sposób?
  • REKLAMA
  • #2 20163964
    2konrafal1993
    Poziom 38  
    Ocena: 746
    Spróbuj zamiast przycisku włączenia, włóż kabel ładowarki z przytrzumanym przyciskiem głośności. Niektóre telefony tylko tak wstają.
  • REKLAMA
  • #5 20228966
    winmap
    Poziom 38  
    Ocena: 748
    Trzymasz ściszanie i włączenie? Jak się pojawi napis realme to puść zasilanie.
    Jak się pojawi wybór języków puść ściszanie.
  • Pomocny post
    #7 20228987
    misiekelk
    Poziom 24  
    Ocena: 121
    Nie zrobisz zablokowane recovery.To mediatek Unlocktool ,infinitybox to zrobi.
  • REKLAMA
  • #9 20247259
    lechm56
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 367
    Temat odblokowano na wniosek autora.
  • REKLAMA
  • #10 20247263
    tino2003
    Admin grupy GSM
    Ocena: 2085
    Proszę zmienić temat, podać markę i model telefonu oraz skrótowy opis usterki.
  • #11 20247265
    Swir90L1
    Poziom 9  
    Ocena: 11
    misiekelk napisał:
    Nie zrobisz zablokowane recovery.To mediatek Unlocktool ,infinitybox to zrobi.

Nie udalo sie odblokować poprzez te programy oddałem go też do sklepu GSM co naprawia telefony i nie udało mu się też tego zrobić. Może ma ktoś jakiś skuteczny sposób??
  • #12 20247459
    blahfff
    Poziom 42  
    Ocena: 1293
    Swir90L1 napisał:
    Może ma ktoś jakiś skuteczny sposób??

Oddac do innego serwisu, badz odeslac do serwisu autoryzowanego. W skrajnych przypadkach, i z nowym oprogramownaiem moze byc potrzebne rozebranie telefonu i poszukanie testpointa zeby wymusic odpowiedni tryb aczkolwiek z tym modelem problemow jeszcze byc nie powinno.

Jesli w gre wchodzi opcja wysylkowa to mozesz napisac do mnie prywatna wiadomosc.
  • #13 20247511
    winmap
    Poziom 38  
    Ocena: 748
    blahfff napisał:
    Swir90L1 napisał:
    Może ma ktoś jakiś skuteczny sposób??

Oddac do innego serwisu, badz odeslac do serwisu autoryzowanego. W skrajnych przypadkach, i z nowym oprogramownaiem moze byc potrzebne rozebranie telefonu i poszukanie testpointa zeby wymusic odpowiedni tryb aczkolwiek z tym modelem problemow jeszcze byc nie powinno.

Jesli w gre wchodzi opcja wysylkowa to mozesz napisac do mnie prywatna wiadomosc.

Podejrzewam że wysyłając do autoryzowanego wezmą pewnie kwotę zbliżoną do wartości telefonu. A przynajmniej połowę.. Niech autor wybierze się jak napisałeś najlepiej do innego w okolicy. Nie każdy ma wiedzę czy sprzęt. Czasem ktoś czegoś nie ogarnia po prostu. Za to naprawi co innego 👍
  • #14 20247823
    FranekDolas
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 69
    Robiłem już kilka razy EFT Pro. Od ręki.
    Robi też NCK Box i nie jest to MTK tylko Spreadtrum.

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik ma problem z wykonaniem hard resetu w telefonie Realme C21, ponieważ nie działa przycisk włączania. Po oddaniu telefonu do serwisu GSM, nie udało się zainstalować nowego systemu. Proponowane metody obejmują podłączenie kabla ładowarki z przytrzymanym przyciskiem głośności, a także kombinację przycisków głośności i włączenia. W przypadku zablokowanego recovery, sugerowane są narzędzia takie jak Mediatek Unlocktool lub Infinitybox. Użytkownicy zalecają również skorzystanie z innego serwisu lub autoryzowanego serwisu, ponieważ naprawa może wymagać rozebrania telefonu i znalezienia testpointa.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA