logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

[Rozwiązano] Wymiana tulejek rozrusznika Kubota b7000: gdzie kupić, czy pasują inne, DIY czy fachowiec?

dziergowski34 12 Wrz 2022 16:41 561 3
REKLAMA
  • #1 20186601
    dziergowski34
    Poziom 2  
    Chciałbym się dowiedzieć czy ktoś tu z obecnych wymieniał może tulejki rozrusznika Kubota b7000, gdzie można kupić lub od czego pasują, traktorek ciężko kręci czy zimą czy latem kable sprawdzone,bateria też nawet zamontowałem drugi większy, wszystko wskazuje na rozrusznik. I dlatego chcę zapytać czy uda mi się dokupić tulejki i wymienić samemu czy będzie to raczej problem i oddać to do fachowca niech ten się męczy i dorabia
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 20187079
    trojan 12
    Poziom 40  
    Ocena: 1105
    Raczej nie masz tulejek tylko łożyska igiełkowe. Rozrusznik redukcyjny?.
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #3 20187277
    sisko
    Poziom 33  
    Ocena: 525
    1. Odczytać numer, model rozrusznika i na tej podstawie szukać części.
    2. Wymontować, rozkręcić i sprawdzić co siedzi w środku. Później pomierzyć suwmiarką elementy rozrusznika i udać się do sklepu motoryzacyjnego lub z częściami do ciągników, na zakupy.
    3. Oddać w ręce fachowca, niech się męczy.
  • #4 20209892
    dziergowski34
    Poziom 2  
    Dziękuję za pomoc, temat na obecną chwilę jest zawieszony, nie mam na tyle czasu żeby wyjąć teraz rozrusznik, musi poczekać do zimy, jak ogarnę to postaram się opisać usterkę, dzięki pozdrawiam
REKLAMA