Witam. Przepraszam za tworzenie podobnego tematu po raz drugi ale chcę teraz opisać wszystko bardzo dokładnie aby uzyskać pomoc. Od ponad 2 tygodni wyłącza mi się myszka oraz klawiatura w losowych momentach (podczas używania i gdy np. komputer stoi nieużywany np. 1h). Sprzęt jest nowy, problem występuje od momentu zakupu. Przed pierwszym uruchomieniem zainstalowałem w nim dodatkowy dysk SSD jeśli może to mieć jakieś znaczenie. Jedyne ustawienia jakie zmieniłem to brak zgody na wyłączanie w celu oszczędzania energii w pozycjach widocznych na zdjęciu. Na starym komputerze wszystkie podłączone urządzenia działają poprawie i nigdy podobny problem nie wystąpił. Sytuacja z dziś wyglądała tak: po pół godziny nie używania sprzętu myszka świeciła się a gdy nią poruszyłem kursor nie reagował, po chwili zgasła i co kilka sekund widać było delikatnie podświetlenie. Dodatkowo dzisiaj zauważyłem, że czas na komputerze zatrzymuje się gdy problem występuje i żaden port USB nie działa. Mam jeszcze podłączony głośnik na 3 końcówki jack i raz gdy myszka padła a był odtwarzany dźwięk na głośniku zaczął on brzęczeć. Sprzęt którego dotyczy problem to:
OPTIMUS E-Sport GB660T-CR1 i5-12400F 16GB RAM 1TB SSD GeForce RTX3050 Windows 11 Home
Dołożony dysk SSD 1TB Crucial MX500.
Pozdrawiam i czekam na odpowiedzi
Moderowany przez dt1:Jeden wątek o tym problemie wystarczy, można doprecyzować w nim opis.