Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Kierownica Xbox Classic - Kierownica Fanatec Speedster 3 Force Shock Xbox Classic problem...

CzarnyElo 17 Sep 2022 20:10 261 1
    CzarnyElo
    Level 9  
    Cześć,

Czy na forum są jeszcze oldschoolowcy posiadający starego Xboxa Classic? :) 
    Kupiłem okazyjne nową kierownice Fanatec Speedster 3. Sprzęt w oryginalnym kartonie wszystko w folii super stan. Gumy trochę się już kleiły z upływu lat ale alkohol izopropylowy później wazelina techniczna i jest jak nowa...

Po podłączeniu do konsoli jest ok ale nie działają przyciski żadne nie mogę wejść do gry np Forza Motorsport ani nic, po podłączeniu zasilacza kierownica skręca na maksa w prawo i trzyma a na wyświetlaczu pali się F... O co chodzi proszę o pomoc? Coś robię nie tak?? 

Kierownica Xbox Classic - Kierownica Fanatec Speedster 3 Force Shock Xbox Classic problem...
    Caroozo
    Level 14  
    W/g instrukcji kierownica w momencie uruchomienia kalibruje się sama - ważne żeby była w neutralnym położeniu. Być może kliknąłeś TUNING i kierownica nie jest dobrze skonfigurowana. Po wpisaniu frazy "SPEED3_FSXBOX_MAN.pdf" znajdziesz manual w sieci i tam możesz sobie doczytać co dokładnie ustawić. Reset robisz poprzez naciśnięcie przycisku "Tuning", a następnie przytrzymaniu go 10 sekund.

Sam mam Logitech Wingman GP sprzed 20 lat i poza koniecznością zmapowania go pod wirtualny kontroler x360 (wiele gier z nim nie współpracuje) oraz mimo braku wstrząsów to nadal całkiem przyzwoita kierownica ;).