Witam, jak w tytule. Silnik nie odpala, po poluzowaniu rurki wtryskiwacza ropa ledwo co sika. Mam wrażenie, że pompa podaje za małe ciśnienie ale nie mam pojęcia jakie musi być. Ktoś może poratować informacją?
Czy wolisz polską wersję strony elektroda?
Nie, dziękuję Przekieruj mnie tamsigwa18 napisał:to nie jest glupie💪 ale popuszczajac rurkę od wtrysku słabo psikalo. Sprawdzę jak mówisz. Z tego co wiem to poprzedni sezon odpalał go ktoś na płakać. Może faktycznie kompresja lipnaDawka/ilość paliwa a ciśnienie to dwie różne rzeczy. Jak chcesz weryfikować to zdemontuj wtryskiwacz i zakręć do niego rurkę od pompy ale tak by końcówka wtrysku była poza cylindrem i tak byś był wstanie zobaczyć czy rozpyla paliwo czy nie. Wtedy za jednym zamachem sprawdzisz wtrysk i pompę. Zostanie ci kwestia kompresji w cylindrze i kąta wtrysku.
sigwa18 napisał:rozebrałem ja dzisiaj. Dysza pompująca ma luz a do tego zacina się, czyli najprawdopodobniej gubi ciśnienie. Wiesz jak tam ustawia się kąt wtrysku? Metoda kropelkową?No to już wiesz że pompa jest problemem.