logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Zakup notebooka w USA - polecane sklepy, formy płatności, transport

wilde_hilde 14 Lis 2005 21:21 909 2
REKLAMA
  • #1 1989919
    wilde_hilde
    Poziom 19  
    Ocena: 2
    Czy macie jakies doswiadczenia w zakupach za oceanem (sklepy netowe).

Chodzi mi o adresy rzetelnych sklepów.

Z jakich form zapłaty korzystaliscie, jaki transport, etc...
  • REKLAMA
  • #2 1991964
    strdaniel
    Poziom 20  
    Ocena: 4
    ja mam kumpla który sobie sprowadził aparat fotograficzny... fajny sprzęt za połowe ceny (no może troche więcej) ale jak mu się popsuł to zrobił się problem bo musiał zapłacić cło żeby móc wysłać sprzęt do reklamacji
    oczywiście firma sprzęt wymieniła na nowy (canon) ale chłopaka wyniosło to niestety więcej niż jakby kupił sprzęt w Polsce
    moja więc rada -- przed zakupem od kogoś upewnij się co do gwarancji

pozdrawiam
  • #3 1992529
    wilde_hilde
    Poziom 19  
    Ocena: 2
    Aparaty cyfrowe (CANON, SONY) sprzedaję od lat, wiec znam temat . . . (zainteresowanych zapraszam na www )

W temacie USA = sa po prostu tańsze, ale żaden z autoryzowanych serwisów w PL nie realizuje napraw gwarancyjnych na aparaty spoza Europy (np. USA lub JAPAN), wiec zakup trzeba przemysleć.

W temacie aparatów cyfrowych róznica w cenie pomiedzy sprzetem z Europy a z USA nie jest az tak powalajaca, wiec lepiej kupic sprzet z rachunkiem zakupu i gwarancją rezlizowana w PL.

Jeżeli chodzi o notebook'i, sa jednak o wiele tansze niz w Unii Europejskiej i jest mozliwosc realizacji gwarancji takze w PL.
REKLAMA