Cześć. Ktoś może podpowie w czym problem - Immergas Eolo Star (ten stary z pokrętłami jeszcze, bez LCD), czasem po zakręceniu wody CWU (lub skręceniu kurka na mały przepływ) nie gaśnie płomień i kocioł odstawia wysoka temperatura, bo grzeje wodę, która stoi. Dobrze kombinuję, że czujnik przepływu daje sygnał na jakiś czujnik Halla? Jeśli tak to czy możliwe, że w czujniku Halla tkwi problem? Bo jakby nie patrzeć jak woda nie płynie to turbina przepływomierza nie może się kręcić (lub na niskim przepływie powinna już dezaktywować grzanie), więc sama przepływka teoretycznie jest sprawna - chyba że czujnik Halla znajduje się w niej, a nie na płycie głównej? Nie wiem czy zmieniać przepływomierz od razu czy szukać problemu gdzieś na płycie głównej. Sytuacja ma miejsce rzadko, więc bardzo ciężko zrobić test, ale nie jest to sytuacja bezpieczna w razie nie zadziałania zabezpieczenia przed przegrzaniem (wczoraj akurat stałem koło kotła jak to się stało i widziałem jak gwałtownie rośnie ciśnienie). Dzięki za pomoc.