logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

iPhone - Używanie oryginalnego kabla z zasilaczem 25W Samsunga, czy to bezpieczne?

kuba17941 05 Paź 2022 19:33 534 1
REKLAMA
  • #1 20222929
    kuba17941
    Poziom 6  
    Ocena: 2
    Witam. Szukałem informacji w sieci ale nic nie znalazłem, a być może nie potrafię dobrze opisać mojego pytania. O ile wiem, że apple zaleca używania oryginalnych kabli, o tyle nie znalazłem informacji o zasilaczy/wtyczki. Czy jak będę używał oryginalnego kabla z np zasilaczem 25w od samsunga to będzie ok, czy coś może szkodzić? Czy zasilacz również musi być oryginalny od apple ?

Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #2 20223035
    sanfran
    Specjalista Sieci, Internet
    Ocena: 2956
    Nie da rady. Te ajfony (te nowsze!), które wspierają QC muszą korzystać z Aplowej ładowarki z wyjściem USB-C oraz kabel lighting - USB-C.
    Korzystanie z ładowarki samsunga nic nie uszkodzi, ale ładowanie będzie na poziomie 5-10W czyli 1-2 ampery przy 5 woltach.

Tutaj moja 12 podłączona do port QC3.0. A podłączona do ładowarki z iPada może spokojnie pociągnąć ze 20W. iPhone - Używanie oryginalnego kabla z zasilaczem 25W Samsunga, czy to bezpieczne?
REKLAMA