logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Pyrczące, trzeszczące, syczący dźwięk z głośników i słuchawek

dawid20011011 06 Paź 2022 17:23 426 1
REKLAMA
  • #1 20224106
    dawid20011011
    Poziom 1  
    Dzień dobry

Od roku zmagam się z problemem dotyczącym dźwięku, tak jak w tytule. Postaram się dokładnie opisać problem, chciałbym zaznaczyć na początku, że głośniki i słuchawki są sprawne testowałem je na innym komputerze po drugie od momentu kiedy ten problem się zaczął zdążyłem wymienić cały komputer (oprócz obudowy)! testowałem również rożne kable zasilania, przedłużacze i gniazdka w domu .Zacznę od głośników, podczas oglądania filmów na yt głośniki dziwnie cicho piszczą/syczą lub trzeszczą i tak 50/50 czasem ok czasem tak jak piszę. Dzieje się to również w grach. Co do słuchawek(również 50/50, czasem trzeszcza na filmach czasem nie i tak samo w grach czasem piszczący syk czasem nie) dźwięk z nich trzeszczy tylko na youtube a w grach dziwny "piszczący syk". Próbowałem dosłownie wszystkiego każdych ustawień, kilku sterowników i windows'y i nic jaka może być przyczyna?

Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #2 20224123
    piotrpakulaswidnik
    Poziom 10  
    Ocena: 2
    Przyczyny znam dwie , pierwsza to styki w gniazdach/ smaruje je / a drugi to zakłócenia obce na które niewiele da się zadziałać/ próbowałem to reklamować w tv ale spychologia dziala nadal :-)
REKLAMA