logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Bzyczenie audio w komputerze przy poruszaniu myszką i wykonywaniu innych czynności

Myrty 25 Gru 2023 15:15 333 2
REKLAMA
  • #1 20875750
    Myrty
    Poziom 8  
    Witam
    Mam następujący problem z audio w moim komputerze. Mianowicie gdy podłącze słuchawki niezależnie do przedniego czy tylniego panelu podczas ruszania myszką słychać taki pisk i buczenie . Z problemem poradziłem sobie w ten sposób, że zakupiłem zewnętrzną kartę dźwiękową co zniwelowało problem na słuchawkach i głośnikach. Jednakowoż te piszczenie i bzyczenie słychać teraz gdzieś w obudowie przy poruszaniu myszką czy obciążeniu komputera. Dodam, że wykluczam wadliwość płyty głównej i zasilacza, ponieważ były wymieniane i na poprzednich też był problem. Komputer podłączony do listwy z uziemieniem(na której świeci się czerwona lampka - to chyba dobrze). Dodam jeszcze, że na mikrofonie jak włączy się nasłuchiwanie też występuje te bzyczenie.

Teraz chciałbym zwrócić się o porady odnośnie zniwelowania tego problemu. Czy może być winna obudowa? ( silentium pc regnum rg1) Może płytę trzeba w jakiś sposób "odizolować" zanim przykręci się ją do obudowy? Liczę na pomoc, dziękuje :)

Załączam specyfikacje
    Procesor: i5 - 11400f
    Karta Graficzna: gtx 1050ti
    RAM: 2x8 GB 2133mhz good ram
    Zasilacz: Logic 600w
    Płyta główna: Gigabyte h510m h

Dodam jeszcze że posiadam nowo kupione słuchawki genesis neon 360 które mają także wejście usb - które umożliwia wibracje w słuchawkach oraz podświetlenie led. Jednak nie mogę korzystać z tego ponieważ po podłączeniu ich pod usb te piski i bzyczenie nasila się 3x bardziej.
  • REKLAMA
  • #2 20875787
    krzsio
    Poziom 15  
    Ocena: 30
    Jeśli masz możliwość to sprawdź na innej karcie graficznej ponieważ mogą to być cewki. Podłącz komputer do innego gniazdka z uziemieniem.
  • #3 20875815
    Myrty
    Poziom 8  
    niestety po podłączeniu bezpośrednio do gniazdka innego z uziemieniem problem nadal występuje
REKLAMA