Witam
Jak w tytule TV Samsung LE32A656A1F.
Musze kilka razy włączać do kontaktu żeby się uruchomił.
Był spuchnięty kondensator CB852. Prewencyjnie wymieniłem całą 6 większych. (5 zapewne zbędnie, ale tak mam wolę więcej niż mniej)
Zasilacz to BN-00208a
Jak go próbuję włączyć do kontaktu mam:
1/ dioda LED (czuwania) raz mrugnie - nie włączy się
2/ Dioda LED się nie załączy - tv też nie.
3/ Dioda LED załączy się normalnie (3 mrugnięcia) - tv się uruchamia normalnie.
Jeśli już tv się włączy to wszystko działa idealnie. Obraz bajka wręcz - przy porównaniu do LG, dwuletnie to super bajka wręcz.
Dźwięk, funkcje wszystko działa jak marzenie. Nie wyłącza się sam, nie brzęczy, nie kwęka - ideał jednym słowem...
Jak go wyłączę, to niestety już nie wystartuje. Czyli od nowa zabawa z wtyczką i gniazdkiem.
Ma ktoś z Kolegów jakiś pomysł ?
Ze względu na niziutką wartość rynkową TV - ok. 200 zł. Serwis i zakup zasilacza odpadają. Były oferty tanich zasilaczy z rozbitków w cenie 30-40 zł. Ale wszystkie to już archiwum.
A przy okazji mam jeszcze dwa pytanka
1. Ten kondensatorek przyklejony do ścieżki zasilacza to patent Samsunga, czy ktoś grzebał w zasilaczu ??? (tv mam z drugiej ręki)
2. Grzanie się tego tv to norma ? Nie parzy, nie nagrzewa strasznie plastiku, ale mam tylko TV na ledach i te są praktycznie zimne nawet po paru godzinach
Z góry serdecznie dziękuję za każdą pomoc....
grania.
Jak w tytule TV Samsung LE32A656A1F.
Musze kilka razy włączać do kontaktu żeby się uruchomił.
Był spuchnięty kondensator CB852. Prewencyjnie wymieniłem całą 6 większych. (5 zapewne zbędnie, ale tak mam wolę więcej niż mniej)
Zasilacz to BN-00208a
Jak go próbuję włączyć do kontaktu mam:
1/ dioda LED (czuwania) raz mrugnie - nie włączy się
2/ Dioda LED się nie załączy - tv też nie.
3/ Dioda LED załączy się normalnie (3 mrugnięcia) - tv się uruchamia normalnie.
Jeśli już tv się włączy to wszystko działa idealnie. Obraz bajka wręcz - przy porównaniu do LG, dwuletnie to super bajka wręcz.
Dźwięk, funkcje wszystko działa jak marzenie. Nie wyłącza się sam, nie brzęczy, nie kwęka - ideał jednym słowem...
Jak go wyłączę, to niestety już nie wystartuje. Czyli od nowa zabawa z wtyczką i gniazdkiem.
Ma ktoś z Kolegów jakiś pomysł ?
Ze względu na niziutką wartość rynkową TV - ok. 200 zł. Serwis i zakup zasilacza odpadają. Były oferty tanich zasilaczy z rozbitków w cenie 30-40 zł. Ale wszystkie to już archiwum.
A przy okazji mam jeszcze dwa pytanka
1. Ten kondensatorek przyklejony do ścieżki zasilacza to patent Samsunga, czy ktoś grzebał w zasilaczu ??? (tv mam z drugiej ręki)
2. Grzanie się tego tv to norma ? Nie parzy, nie nagrzewa strasznie plastiku, ale mam tylko TV na ledach i te są praktycznie zimne nawet po paru godzinach
Z góry serdecznie dziękuję za każdą pomoc....
grania.