Witam, od momentu złożenia komputera przy każdym jego włączeniu otrzymuje 5 krotkich sygnałów z biosu,nie wiem czym jest to spowodowane do końca ale podejrzewam że płyta główna ma jakąś awarie moja płyta to aorus z490 elite ac i kłopot w tym ze według instrukcji kości ram powinny byc na slocie 2 i 3 a mi na tych slotach komputer sie nie odpala odpala sie dopiero na 3 i 4 ale jak napisałem wyżej otrzymuje 5 krotkich sygnałów. Z początku myślałem ze to wina kości ram lecz sprawdzane były na innym komputeze7i wszystko grało postanowiłem więc kupić nowe innej marki i również działały na innym a u mnie identycznie jak w poprzednich. Gdy wymieniałem baterie w plycie głównej musiałem wyjąć kartę graficzną i zdecydowałem sie jak już tam majstruje sprawdzić ponownie kości ram jednak caly czas dual chanel nie byl na tych slotach na których powinien byc czyli 2 i 3 tylko na 3 i 4 tylko ze przy odpaleniu nie było błędu procesora, to bylo wczoraj i tak samo bez zmian ale dzisiaj przy włączeniu otrzymałem 1 długi sygnał i 4 krótkie więc postanowiłem napisać.
A i zapomniałem napisać ze gdy sprawdzam jak działa ram w programie to pisze ki ze mam włożone te kości 2x16 tylko ze to jest single channel
Moje podzespoły
Intel i7 10700k
Płyta główna aorus z490 elite ac
Grafika gtx 1070 8gb
Ram to był kingston fury 2x16gb 3200mhz
Bardzo proszę o pomoc
A i zapomniałem napisać ze gdy sprawdzam jak działa ram w programie to pisze ki ze mam włożone te kości 2x16 tylko ze to jest single channel
Moje podzespoły
Intel i7 10700k
Płyta główna aorus z490 elite ac
Grafika gtx 1070 8gb
Ram to był kingston fury 2x16gb 3200mhz
Bardzo proszę o pomoc