logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Dekoder DVB-T2 HEVC nagrywanie - Nagrywanie z tunera

VOGCTB 15 Paź 2022 21:39 2904 10
REKLAMA
  • #1 20237794
    VOGCTB
    Poziom 13  
    Ocena: 12
    Dzień dobry.
    Mam takie być może dziwne pytanie. Poszukuję tunera który powielilby opcję telewizora. Chodzi tutaj o nagrywanie ustalonego programu gdy telewizor jest wyłączony ale nie z prądu a normalnie przechodzi w stan czuwania. Czy jest w ogole taki dekoder?
  • REKLAMA
  • #2 20237810
    inot
    Poziom 38  
    Ocena: 802
    Jaki to telewizor ?
    Odbiorniki wyposażone w złącze USB i pozwalające nagrywanie, czynią to także w stanie czuwania.
  • REKLAMA
  • #3 20237834
    VOGCTB
    Poziom 13  
    Tv to stary Samsung a pytam ponieważ mam dekoder wiwa mini i ten nie ma takiej opcji tzn nagrywa ale tylko gdy tv jest włączony

Dodano po 1 [minuty]:

Hmm dodam że podłączany jest do USB tv, gdy wyłączy się tv to i tuner się wyłącza

Dodano po 2 [minuty]:

Czy np taki OCTAGON SX88+ SE WL DVB-T2/C + IPTV byłby dobry?
  • REKLAMA
  • #4 20237850
    inot
    Poziom 38  
    VOGCTB napisał:
    podłączany jest do USB tv, gdy wyłączy się tv to i tuner się wyłącza

To prawda, ale TIMER nastawiony na określony czas nagrywania włącza go automatycznie w tym czasie.
    Mój SAMSUNG (8 letni) czyni to właśnie w ten sposób.
  • #5 20237867
    VOGCTB
    Poziom 13  
    Ale to musi włączyć się tv. Wcześniej tv wyłączony a i tak nagrał ustawiony program. Nie wiem czy dobrze to tłumaczę. Włączam tv, włącza się dekoder, wchodzę do epg, ustawiam nagrywanie, wyłączam pilotem tv, nie ma nagrywania. Wcześniej przed wprowadzeniem DVB-T2 czy tv był włączony czy nie to nagrywało
  • REKLAMA
  • #6 20237876
    chudybyk
    Poziom 32  
    Ocena: 296
    Chodzi o zewnętrzny dekoder? Niemal każdy może nagrywać na USB na przykład, niezależnie od stanu TV.
    Jeśli chodzi o tuner wbudowany w TV, to mam Samsunga QE50QN91A, który ma dwa tunery i jest w stanie nagrywać z dwóch dowolnych kanałów w jednym czasie, a do tego nagrywa nawet w trybie czuwania, albo gdy mam uruchomioną aplikację od Prime, Netflixa, czy innego Youtube. Współpracuje z dyskiem SSD 500GB przez microUSB i wszystko ładnie hula. Tani nie jest, ale całkiem użyteczny.
  • #7 20237880
    inot
    Poziom 38  
    Nie chodzi mi o nagrywanie za pomocą dekodera.
    Sam telewizor umożliwia nagrywanie na pendrivie podłączonym do złącza USB.
  • #8 20237884
    VOGCTB
    Poziom 13  
    Dziękuję za odpowiedź a czy OCTAGON SX88+ SE WL DVB-T2/C + IPTV będzie dobry. Mam obecnie dekoder wiwa mini na USB ale on nie nagrywa jak wyłączy się tv
  • #9 20237886
    VOGCTB
    Poziom 13  
    Tak, ale jak wspiera DVB-T2, to miałem tak do zmiany nadawania.
  • Pomocny post
    #10 20238256
    tomaszlonski
    Poziom 38  
    Ocena: 892
    Tunery na enigmie2 Octagony, Ustym czy Zgemma spełniają wszystkie warunki co chcesz.

Ten co wybrałeś pośrednio się nadaje, lepiej dopłacić do Octagon SF8008 combo czy Uclan Ustym 4K Pro combo czy Zgemma H7s ( ma wbudowany dysk ).
  • Pomocny post
    #11 20239471
    rooter75
    Poziom 21  
    Ocena: 89
    VOGCTB napisał:
    Mam obecnie dekoder wiwa mini na USB ale on nie nagrywa jak wyłączy się tv

Tym tunerem który masz można nagrywać, tylko go zasilić nie z usb tv lecz przez coś innego np. ładowarkę od telefonu.

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik poszukuje tunera DVB-T2, który umożliwi nagrywanie programów telewizyjnych, gdy telewizor jest w trybie czuwania, a nie całkowicie wyłączony. W odpowiedziach podano, że wiele tunerów zewnętrznych, takich jak Octagon, Ustym czy Zgemma, spełnia te wymagania. Użytkownik wspomniał o dekoderze Wiwa Mini, który nie nagrywa, gdy telewizor jest wyłączony. Inne odpowiedzi sugerują, że nagrywanie może być możliwe, jeśli tuner jest zasilany niezależnie od telewizora. Wskazano również na modele takie jak Octagon SX88+ SE WL oraz Octagon SF8008 combo jako potencjalnie odpowiednie rozwiązania.
REKLAMA