Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Dekoder DVB-T2 HEVC nagrywanie - Nagrywanie z tunera

VOGCTB 15 Oct 2022 21:39 855 10
    VOGCTB
    Level 13  
    Dzień dobry.
    Mam takie być może dziwne pytanie. Poszukuję tunera który powielilby opcję telewizora. Chodzi tutaj o nagrywanie ustalonego programu gdy telewizor jest wyłączony ale nie z prądu a normalnie przechodzi w stan czuwania. Czy jest w ogole taki dekoder?
    inot
    Level 32  
    Jaki to telewizor ?
    Odbiorniki wyposażone w złącze USB i pozwalające nagrywanie, czynią to także w stanie czuwania.
    VOGCTB
    Level 13  
    Tv to stary Samsung a pytam ponieważ mam dekoder wiwa mini i ten nie ma takiej opcji tzn nagrywa ale tylko gdy tv jest włączony

Dodano po 1 [minuty]:

Hmm dodam że podłączany jest do USB tv, gdy wyłączy się tv to i tuner się wyłącza

Dodano po 2 [minuty]:

Czy np taki OCTAGON SX88+ SE WL DVB-T2/C + IPTV byłby dobry?
    inot
    Level 32  
    VOGCTB wrote:
    podłączany jest do USB tv, gdy wyłączy się tv to i tuner się wyłącza

To prawda, ale TIMER nastawiony na określony czas nagrywania włącza go automatycznie w tym czasie.
    Mój SAMSUNG (8 letni) czyni to właśnie w ten sposób.
    VOGCTB
    Level 13  
    Ale to musi włączyć się tv. Wcześniej tv wyłączony a i tak nagrał ustawiony program. Nie wiem czy dobrze to tłumaczę. Włączam tv, włącza się dekoder, wchodzę do epg, ustawiam nagrywanie, wyłączam pilotem tv, nie ma nagrywania. Wcześniej przed wprowadzeniem DVB-T2 czy tv był włączony czy nie to nagrywało
    chudybyk
    Level 31  
    Chodzi o zewnętrzny dekoder? Niemal każdy może nagrywać na USB na przykład, niezależnie od stanu TV.
    Jeśli chodzi o tuner wbudowany w TV, to mam Samsunga QE50QN91A, który ma dwa tunery i jest w stanie nagrywać z dwóch dowolnych kanałów w jednym czasie, a do tego nagrywa nawet w trybie czuwania, albo gdy mam uruchomioną aplikację od Prime, Netflixa, czy innego Youtube. Współpracuje z dyskiem SSD 500GB przez microUSB i wszystko ładnie hula. Tani nie jest, ale całkiem użyteczny.
    inot
    Level 32  
    Nie chodzi mi o nagrywanie za pomocą dekodera.
    Sam telewizor umożliwia nagrywanie na pendrivie podłączonym do złącza USB.
    VOGCTB
    Level 13  
    Dziękuję za odpowiedź a czy OCTAGON SX88+ SE WL DVB-T2/C + IPTV będzie dobry. Mam obecnie dekoder wiwa mini na USB ale on nie nagrywa jak wyłączy się tv
    VOGCTB
    Level 13  
    Tak, ale jak wspiera DVB-T2, to miałem tak do zmiany nadawania.
  • Helpful post
    tomaszlonski
    Level 31  
    Tunery na enigmie2 Octagony, Ustym czy Zgemma spełniają wszystkie warunki co chcesz.

Ten co wybrałeś pośrednio się nadaje, lepiej dopłacić do Octagon SF8008 combo czy Uclan Ustym 4K Pro combo czy Zgemma H7s ( ma wbudowany dysk ).
  • Helpful post
    rooter75
    Level 18  
    VOGCTB wrote:
    Mam obecnie dekoder wiwa mini na USB ale on nie nagrywa jak wyłączy się tv

Tym tunerem który masz można nagrywać, tylko go zasilić nie z usb tv lecz przez coś innego np. ładowarkę od telefonu.