logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Krups EA9010: Objawy - mocno spienione mleko, para zamiast wody, błąd Error 10, długie nagrzewanie

enforces 19 Paź 2022 09:40 651 0
REKLAMA
  • #1 20242553
    enforces
    Poziom 17  
    Ocena: 69
    Mam problem z ekspresem Krups ea9000 / ea9010.
    Pierwszy objaw: przy próbie spieniania mleka lub wybraniu kawy mlecznej dysza pary bardzo mocno spienią mleko aż wylatuje.
    Drugi objaw: próba płukania daje efekt że zamiast strumienia wody leci para która chlapię dookoła. W końcowej fazie para jest wszędzie.

Rozebrałem ekspres i znalazłem w dolnej części wyczepiony czarny wężyk. Problem ustąpił na jakiś czas, kawa była dobra choć z dyszy potrafiła wylatywać też czasami jakąś spieniona. Problem pojawił się ponownie, rozkręciłem na nowo tym razem chcąc sprawdzić czy przy wylewce coś się nie przytkało - wężyki drożne.

Obecnie ekspres rzuca błędami: error 10, podczepiłem jeszcze raz moduł z ekranem dotykowym to problem zniknął ale obecnie bardzo długo się nagrzewa (kilka minut) przy starcie. A jak już się nagrzeje to w trybie płukania ni. e chce podać wody.

W między czasie zamówiłem nowy tłok i uszczelkę baristy, bo tłok wygląda tak średnio.
    Prośbą o pomoc w diagnozie.
  • REKLAMA
REKLAMA