logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak zainstalować IrDA U5IrDA GT0509005820 bez sterowników?

przemotl 15 Lis 2005 14:41 1398 8
REKLAMA
  • #1 1992030
    przemotl
    Poziom 10  
    Czesc mam problem z irda - nie mam do niej zadnych sterownikow ani zadnych danych o tej iidzie (model,producent itd) i nie wiem jak ja zainstalowac, skad wziąść sterowniki - pomocy na idzie pisze tylko " U5IrDA i pod spodem GT0509005820 - pomocy !! :( i pozdro
  • REKLAMA
  • #2 1992054
    ivorpl
    Poziom 21  
    Ocena: 44
    A jaka to IrDa?? Na usb?? na com?? czy podpinana do płyty?? Podaj jakieś informacje jeszcze?? System ją widzi ale nie działa transmisja??
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #5 1992966
    marek216
    Poziom 43  
    Ocena: 932
    a dokładniej w czym problem ?

instalator nie odpala ?
    wyskakuj abłędy ? jakie ?

nikt tu nie jest na etapie wróżki to że raz udało sie zgadnąc nie swiadczy o zdolnościach jasnowidzenia
  • #6 1993634
    przemotl
    Poziom 10  
    nie ... jak daje setup to wszystko sie instaluje ale na koncu pisze " not found " probowalem tez instalowac tam w sprzecie i instaluj sterownik ale tez nie idzie :/
  • REKLAMA
  • #7 1993700
    marek216
    Poziom 43  
    Ocena: 932
    a jak to wpinasz w port to system znajduje sprzet ?
    na jakim systemie ?
  • #8 1993748
    przemotl
    Poziom 10  
    JAk instaluje te sterowniki poprzez własciwosci mojego komputera/sprzet/ i tam daje ta irde wlasnie instaluj sterownik podaje sciezke do tego sterownika to cos szuka szuka i pisze ze " NIE MOZNA ZAINSTALOWAĆ TEGO SPRZĘTU" a na dole " Sprzęt nie został zainstalowany, ponieważ kreator nie może odnależc wymaganego oprogramowania " :( wie ktoś jak i co ?
  • #9 1994533
    ivorpl
    Poziom 21  
    Ocena: 44
    Zrób tak: wywal IrDe z systemu, odłącz ją od kompa, zrestartuj, potem bez podłączonej IRDy włącz kompa, zainstaluj nowe sterowniki, zrestartuj, włącz ponownie i jak załaduje się windows to wtedy podłącz ta IrDe do USB. I zobacz czy działa, jak nie to wciśnij klawisz PrintScreen pulpitu i potem wklej to do painta, i zapisz jako jpg i wrzuć ten obrazek nam tutaj z tym błedem co wyskakuje... i wtedy pomyślimy...

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik posiada urządzenie IrDA podłączane przez USB o oznaczeniu U5IrDA GT0509005820 i nie dysponuje sterownikami ani informacjami o producencie. Próby instalacji sterowników pobranych ze strony http://www.usbgear.com/USB_IrWand/policy.html kończą się komunikatem "not found" lub "nie można zainstalować tego sprzętu", mimo że instalator uruchamia się i przebiega do końca. System wykrywa urządzenie, lecz nie instaluje sterownika. Zalecane jest usunięcie urządzenia z systemu, odłączenie go, restart komputera, instalacja sterowników bez podłączonego urządzenia, ponowny restart i dopiero potem podłączenie IrDA do portu USB. W przypadku dalszych problemów sugerowano wykonanie zrzutu ekranu z błędem instalacji w celu dalszej analizy.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA