Cześć
Jestem tu nowy, w sprawach elektroniki prawdziwy laik.
Ale zwracam się do Was o pomoc.
W sobote rano ładowałem telefon, naładowałem do 73%. Wypiąłem ładowarkę i potrzebowałem jeszcze raz uruchomic telefon.
Dałem na uruchom ponownie, noi na tym się jego żywot zakończył - już nie wstał.
Czytałem na internecie że ten model ma usterke fabryczną.
Czytałem też o sposobach naprawy ale niestety nie dam rady tego ogarnąć ( m.in usunięcie osłony kondensatora, lub wymiana/naprawa płytki głównej).
Włączanie z przytrzymany Powerem nie zadziałało tak samo jak jednoczesne POWER + volume
Natrafiłem tu na Waszym forum że ten problem można jeszcze inaczej rozwiązać :
https://www.elektroda.pl/rtvforum/topic3870087.html#19876968
Telefon mój leżał od 2 dni nieużywany, dziś zrobiłem tak jak w tym poście powyżej , pojawiła mi sie ikona baterii z piorunem , no ale coś zrobiłem na nie tak.
Podłaczyłem ładowarkę i za chwilę ekran z tą ikoną zrobił się czarny i wypiąłem ładowarkę.
Stąd moje pytanie czy miałem zostawić ładowarkę w telefonie na parę godzin ( wtedy gdy pojawiła mi się ta ikona baterii z piorunem ) ?
Wtedy ładowanie odbywa się "w tle" przy czarnym ekranie ?
Jeśli tak to kiedy będę wiedział że jest w 100% naładowany telefon ?
Zostawiam znów telefon do środy na stole.
Z góry dzięki za pomoc
Jestem tu nowy, w sprawach elektroniki prawdziwy laik.
Ale zwracam się do Was o pomoc.
W sobote rano ładowałem telefon, naładowałem do 73%. Wypiąłem ładowarkę i potrzebowałem jeszcze raz uruchomic telefon.
Dałem na uruchom ponownie, noi na tym się jego żywot zakończył - już nie wstał.
Czytałem na internecie że ten model ma usterke fabryczną.
Czytałem też o sposobach naprawy ale niestety nie dam rady tego ogarnąć ( m.in usunięcie osłony kondensatora, lub wymiana/naprawa płytki głównej).
Włączanie z przytrzymany Powerem nie zadziałało tak samo jak jednoczesne POWER + volume
Natrafiłem tu na Waszym forum że ten problem można jeszcze inaczej rozwiązać :
https://www.elektroda.pl/rtvforum/topic3870087.html#19876968
Telefon mój leżał od 2 dni nieużywany, dziś zrobiłem tak jak w tym poście powyżej , pojawiła mi sie ikona baterii z piorunem , no ale coś zrobiłem na nie tak.
Podłaczyłem ładowarkę i za chwilę ekran z tą ikoną zrobił się czarny i wypiąłem ładowarkę.
Stąd moje pytanie czy miałem zostawić ładowarkę w telefonie na parę godzin ( wtedy gdy pojawiła mi się ta ikona baterii z piorunem ) ?
Wtedy ładowanie odbywa się "w tle" przy czarnym ekranie ?
Jeśli tak to kiedy będę wiedział że jest w 100% naładowany telefon ?
Zostawiam znów telefon do środy na stole.
Z góry dzięki za pomoc