logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

POCO M3 Model M2010J19CG - Po próbie restartu "umarł w butach" ;/

ladamek8 24 Paź 2022 18:53 2289 3
  • #1 20251249
    ladamek8
    Poziom 5  
    Ocena: 1
    Cześć
    Jestem tu nowy, w sprawach elektroniki prawdziwy laik.
    Ale zwracam się do Was o pomoc.

W sobote rano ładowałem telefon, naładowałem do 73%. Wypiąłem ładowarkę i potrzebowałem jeszcze raz uruchomic telefon.
    Dałem na uruchom ponownie, noi na tym się jego żywot zakończył - już nie wstał.
    Czytałem na internecie że ten model ma usterke fabryczną.
    Czytałem też o sposobach naprawy ale niestety nie dam rady tego ogarnąć ( m.in usunięcie osłony kondensatora, lub wymiana/naprawa płytki głównej).
    Włączanie z przytrzymany Powerem nie zadziałało tak samo jak jednoczesne POWER + volume

Natrafiłem tu na Waszym forum że ten problem można jeszcze inaczej rozwiązać :
    https://www.elektroda.pl/rtvforum/topic3870087.html#19876968

Telefon mój leżał od 2 dni nieużywany, dziś zrobiłem tak jak w tym poście powyżej , pojawiła mi sie ikona baterii z piorunem , no ale coś zrobiłem na nie tak.
    Podłaczyłem ładowarkę i za chwilę ekran z tą ikoną zrobił się czarny i wypiąłem ładowarkę.
    Stąd moje pytanie czy miałem zostawić ładowarkę w telefonie na parę godzin ( wtedy gdy pojawiła mi się ta ikona baterii z piorunem ) ?
    Wtedy ładowanie odbywa się "w tle" przy czarnym ekranie ?
    Jeśli tak to kiedy będę wiedział że jest w 100% naładowany telefon ?

Zostawiam znów telefon do środy na stole.

Z góry dzięki za pomoc ;)
  • #2 20251285
    gbksiazczak
    Poziom 31  
    Ocena: 317
    Mam POCO X3 NFC
    też czasami wolno reaguje na naciskanie ON/OFF.
    Może ten M3 jest głęboko rozładowany...
    Jeśli pokazuje się piorunek,
    to zostawiłbym go na parę godzin
    i wtedy spróbował.
  • #3 20251333
    386dx
    Poziom 15  
    Ocena: 38
    ladamek8 napisał:
    Cześć

Jeśli tak to kiedy będę wiedział że jest w 100% naładowany telefon ?

Zostawiam znów telefon do środy na stole.

Z góry dzięki za pomoc ;)

Jak telefon będzie miał chociaż 1 procent to na tej czarnej baterii będzie pojawiać się zielony poziom naładowania. Co do samej ładowarki zacznie robić się ciepła, jak masz jakiś amperomierz na USB np. z Aliexpress to zobaczysz, że prąd długo będzie pokazywał 0,08 A a potem podskoczy nawet do 1 A i wtedy zacznie się normalnie ładować.
    Na ten telefon jest rada nie wyłączać go. Oczywiście nie zawsze się da, bo czasem system już zamula. Podpiąłeś mój temat i moje rozwiązanie to odpowiem tu a nie na priv.
REKLAMA