logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Netia - TV z 2 dekoderami (Multiroom, Pakiet L) i Internet 300Mb/s - oferta przedłużenia umowy

forest21 25 Paź 2022 12:09 2508 8
REKLAMA
  • #1 20252211
    forest21
    Poziom 12  
    Ocena: 8
    Witam

Obecnie mam z Netii - TV 2 dekodery ( multiroom / 185 kanałów Pakiet L ) + internet 300Mb/s ( na światłowodzie wszystko ).
    Płacę za to 100 zł miesięcznie. Obecna umowa kończy mi się.
    Wypowiedziałem klasyznie umowę, aby kontaktowali się ze mną z utrzymania klienta.
    Propozycja maja taką dla mnie: 2 dekodery TV (185 kanałów Pakiet L ) , internet 600Mb/s - 100 zł ( 3 miesiące gratis, umowa 24 miesiace ).
    Ktoś dostał coś lepszego ostatnio ?
  • REKLAMA
  • #2 20252377
    KOCUREK1970
    Specjalista Sieci, Internet
    Ocena: 5450
    forest21 napisał:
    Ktoś dostał coś lepszego ostatnio ?

Tym się nie sugeruj, bo oferty utrzymaniowe są z rodzaju uznaniowych - czyli możesz daną ofertę dostać, ale nie musisz.
    forest21 napisał:
    Propozycja maja taką dla mnie: 2 dekodery TV (185 kanałów Pakiet L ) , internet 600Mb/s - 100 zł ( 3 miesiące gratis, umowa 24 miesiace ).

To się robi tak - akceptujesz taką ofertę (warunek, zdalnie musi być umowa zawarta), a do 14 dni ją wypowiadasz.
    To powoduje, że znowu masz szansę coś ugrać - ja tak robię od lat😎
  • #3 20252822
    forest21
    Poziom 12  
    I dostawałeś lepsze warunki niż przy przedłużeniu ? Sami coś zaproponowali czy sam atakowałeś ? Teraz kurła każdy grosz liczy i słyszałem że w umowie trzeba mieć gwarancję ceny na czas trwania, bo robią furtki w zapisach że mogą zmienić cenę.
  • REKLAMA
  • #4 20252839
    KOCUREK1970
    forest21 napisał:
    dostawałeś lepsze warunki niż przy przedłużeniu ?

Oczywiście.
    forest21 napisał:
    Sami coś zaproponowali czy sam atakowałeś ?

Na początku oni proponowali, ale ja zawsze maiłem info, że są lepsze promki i, że taką a taką bym chciał.
    Oczywiście standardowe i święte na początku "nie da się" :D
    Jak dochodziło do mojego: "dobrze, zatem podtrzymuję moje wypowiedzenie, gdzie i komu mam zwrócić sprzęt", to z miejsca otwierał się worek z prezentami i wtedy już all dawało radę :D
    forest21 napisał:
    Teraz kurła każdy grosz liczy i słyszałem że w umowie trzeba mieć gwarancję ceny na czas trwania, bo robią furtki w zapisach że mogą zmienić cenę.

Nota inflacyjna jest już standardowo w umowach u niemal wszystkich operatorów - to JUŻ NIE gwarantuje stałej ceny, niestety.

Trzeba się przyzwyczajać, że tanio już było i nic z tym nie zrobisz.
    Co więcej, taka nota inflacyjna powoduje, że również z powodu podwyżki NIE zerwiesz takiej umowy bezkarnie.
  • REKLAMA
  • #5 20252909
    artaa
    Poziom 43  
    Ocena: 1693
    KOCUREK1970 napisał:
    Trzeba się przyzwyczajać, że tanio już było i nic z tym nie zrobisz.

Dokładnie,
    a co do renegocjacji w okresie wypowiedzenia - też już u wielu operatorów "już było"

Fajne czasy skończyły się w tym roku...
  • REKLAMA
  • #6 20253430
    forest21
    Poziom 12  
    Po moim złożeniu wypowiedzenia miałem juz 3 telefony od nich i zawsze proponowali to samo. Totalnie zero różnicy. Myślałem, że kolejne moje NIE - bujajcie się, coś ich zmiękczy, a tu zero. Do końca umowy mam tydzień czasu i po wczorajszej rozmowie pani zakończyła - zatem przyjmuje pana zgłoszenie do realizacji, tego i tego wyłączymy panu usłge ;(
    Nawet ja mówiłem, to dorzućcie to czy to w tej cenie....., zaaapomnij. "Jak pan chce to, to trzeba bedzie doplacic" ...i uj.
  • #7 20253882
    KOCUREK1970
    forest21 napisał:
    Do końca umowy mam tydzień czasu i po wczorajszej rozmowie pani zakończyła - zatem przyjmuje pana zgłoszenie do realizacji, tego i tego wyłączymy panu usłge ;(

Spokojnie, o 23.59 możesz wypowiedzenie wycofać ostatniego dnia i zostajesz na tym co masz.
    A potem:
    KOCUREK1970 napisał:
    akceptujesz taką ofertę (warunek, zdalnie musi być umowa zawarta), a do 14 dni ją wypowiadasz.
    To powoduje, że znowu masz szansę coś ugrać - ja tak robię od lat😎
  • #8 20254868
    forest21
    Poziom 12  
    KOCUREK1970 napisał:
    Spokojnie, o 23.59 możesz wypowiedzenie wycofać ostatniego dnia i zostajesz na tym co masz.

Nie do końca ;) Różne firmy maja różne umowy. Czasami nie ma określonego okresu wypowiedzenia czasami jest miesiac, czasami 3 miesiące. Czujnym trzeba być.
  • #9 20255339
    KOCUREK1970
    @forest21
    Ja mówię o wycofaniu rezygnacji! :D
    Na to nie ma ustawowego terminu - co do zasady, powinno się zmieścić czasowo przed dniem wygaśnięcia umowy.

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik Netii posiada obecnie ofertę z telewizją (2 dekodery, 185 kanałów w Pakiecie L) oraz internetem 300Mb/s za 100 zł miesięcznie. Po złożeniu wypowiedzenia umowy, otrzymał propozycję przedłużenia umowy z internetem 600Mb/s w tej samej cenie, z 3 miesiącami gratis i umową na 24 miesiące. Inni użytkownicy podzielili się doświadczeniami, sugerując, że oferty utrzymaniowe są uznaniowe i można negocjować lepsze warunki. Wiele osób zauważyło, że inflacja wpływa na umowy, co może prowadzić do podwyżek cen w trakcie trwania umowy. Użytkownicy podkreślają, że warto być czujnym i negocjować, a także że wycofanie wypowiedzenia umowy jest możliwe do ostatniego dnia jej obowiązywania.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA