logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Podłączenie konsoli Xbox One do tabletu jako monitora w aucie - adapter USB-C do HDMI

swankyv 26 Paź 2022 22:49 4626 8
REKLAMA
  • #1 20254712
    swankyv
    Poziom 6  
    Ocena: 1
    Witam mam pytanie czy ktoś próbował i czy da się podłączyć konsole Xbox do tabletu żeby działał on jako Monitor dla konsoli ?

Mam tableta z wyjściem USB C tylko ,widziałem adaptery z USB C-HDMI ale nie wiem czy to zadziała ? A chciałem w aucie podłączyć konsole

Do tabletu jako monitora na zagłówek .🤔🤔🤔
  • REKLAMA
  • #2 20254997
    rach_UMK
    Poziom 32  
    Ocena: 396
    Moim zdaniem - Nie.
    Większość właśnie kabli są z USB-C na HDMI. Nie mam zbyt dużego doświadczenia, ale te które do mnie trafiły były d..py.
    A u Ciebie jest odwrotnie, potrzeba z HDMI na USB-C. Dostać je jest trudniej i są raczej jako grabbery, tzn. aby była możliwość zrzucenia na dysk jakiegoś przechwyconego materiału wideo. Tablet jeszcze musiałby to obsługiwać.
    Kiedyś gdy szukałem, to były zabawki, gdzie obraz był przesyłany przez sieć (HDMI-LAN-TABLET),
    Do konsoli? Powyższe wszystkie rozwiązania są do bani. U Ciebie jest wymóg jak najmniejszego opóźnienia w przesyle obrazu, i bez smużeń...
  • REKLAMA
  • #3 20255205
    cysiekw
    Poziom 42  
    Ocena: 1408
    swankyv napisał:
    Mam tableta z wyjściem USB C tylko ,widziałem adaptery z USB C-HDMI ale nie wiem czy to zadziała ?
    Tablet jeśli ma to ma wyjście, możesz go podłączyć jako źródło sygnału, jego obraz przesyłać na projektor lub tv po hdmi. Ty chcesz odwrotnie żeby on służył jako wyświetlacz i niestety takiej funkcji nie będziesz mieć w tablecie.
  • #5 20255262
    cysiekw
    Poziom 42  
    Ocena: 1408
    sanfran napisał:
    Na tym klipie facet twierdzi, że się da
    To nie jest "natywna" obsługa!
    Typ instaluje aplikację która symuluje kamerę na usb i ta aplikacja wyświetla dopiero obraz. Jak wyglądają opóźnienia? Jak wygląda rozdzielczość? Ile fps to robi itd. Niestety jest to proteza transmisji po kablu hdmi.
  • REKLAMA
  • #6 20255273
    rach_UMK
    Poziom 32  
    Ocena: 396
    sanfran napisał:
    Na tym klipie facet twierdzi, że się da

Nowe rzeczy pojawiają się, oczywiście.
    Tylko ludzie raportują o lagach i działa jako-tako jedna aplikacja, oraz pracuje znoście na niskich rozdzielczościach poniżej 720p.

Nikt nie pokazał jak to funkcjonuje w grach dynamicznych, gdzie jest szybki ruch i wymagana jest błyskawiczna reakcja na przyciski pada.
  • REKLAMA
  • #7 20255288
    sanfran
    Specjalista Sieci, Internet
    Ocena: 2973
    Koledzy, autor pyta czy się da, bo chce używać w samochodzie. Nic się nie pytał o lagach, rozdzielczości itp. Może to dla niego nie jest istotne. Nie decydujmy za niego.
  • #8 20255392
    swankyv
    Poziom 6  
    Właśnie mi chodzi o podłączenie czy się da sproboje kupić adapter i może się uda , nie chodzi o używanie non stop tylko sporadycznie więc lagi nie są dla mnie istotne
  • #9 20258790
    xnasusx1987
    Poziom 1  
    Podbijam temat ... też aktualnie szukam jakiegoś sensownego rozwiązania żeby podłączyć Galaxy tab s7 + jako monitor do xboxa....
    Kupiłem monitor przenośny i ogólnie zdaje to egzamin poza tym że monitor który kupiłem to porażka 🙄😶 więc na chwilę obecną sa dwa wyjścia.... 1) dobry monitor przenośny ..... 2) subskrypcja i streaming na urządzenia mobilne ( tablet ).... tutaj jednak zużywamy internet i jakość obrazu pozostawia wiele do życzenia....

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik pyta o możliwość podłączenia konsoli Xbox One do tabletu z wyjściem USB-C, aby tablet działał jako monitor w samochodzie. Odpowiedzi wskazują, że standardowe adaptery USB-C do HDMI nie umożliwiają takiej funkcji, ponieważ wymagają one konwersji sygnału z HDMI na USB-C, co jest trudne do zrealizowania. Istnieją aplikacje, które mogą symulować tę funkcję, ale często wiążą się z opóźnieniami i niską jakością obrazu. Użytkownicy sugerują również alternatywy, takie jak przenośne monitory lub streaming gier na urządzenia mobilne, co jednak wymaga dobrego połączenia internetowego.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA