logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

[Rozwiązano] Czarny kwadrat w niektórych grach: RTX 3060 Ti, po lewej stronie ekranu, nowy sprzęt

michal20050 30 Paź 2022 01:57 6912 8
REKLAMA
  • #1 20259030
    michal20050
    Poziom 5  
    Ocena: 2
    Siema
    Mam strasznie dziwny problem podczas uruchamiania niektórych gier pojawia się czarny kwadrat po lewej stronie ekranu który nie znika nie wiem czego to może być problem bo nie występuje on w każdej grze od razu pisze że z kartą jest wszystko ok bo jest to nówka sprzęt
    Karta to rtx 3060ti
    Czarny kwadrat w niektórych grach: RTX 3060 Ti, po lewej stronie ekranu, nowy sprzęt
  • REKLAMA
  • #2 20259042
    kiss39
    Poziom 39  
    Ocena: 636
    Sterowniki do RTX masz najnowsze, ale nie (beta) i sprawdź, czy nie wyszły poprawki do gry.
  • REKLAMA
  • #3 20260546
    woodpecker0
    Poziom 21  
    Ocena: 91
    Ciekawe czy to serio czarny kwadrat czy może jakaś ikonka, która nie do końca się wyświetla. Przez sporo czasu walczyłem, z ikonką programu ASUS GPU Tweak II, która pojawiała się w grach, chyba nawet w podobnym miejscu.
  • REKLAMA
  • #4 20261041
    michal20050
    Poziom 5  
    woodpecker0 napisał:
    Ciekawe czy to serio czarny kwadrat czy może jakaś ikonka, która nie do końca się wyświetla. Przez sporo czasu walczyłem, z ikonką programu ASUS GPU Tweak II, która pojawiała się w grach, chyba nawet w podobnym miejscu.

Nie jest to żadna ikona bo w niektórych grach nie ma kwadratu i nie wyświetla się żadna ikona
  • #5 20379875
    loniewskiwitek
    Poziom 2  
    mam taki sam problem i ta sama karta w sumie rtx3060 laptop lenovo legion.co to moze byc ?tylo zauwarzylem to ma cos w spolnego z directx12 bo wyskakuje to tylko w grach ktore wykorzystuja te biblioteki .np wiedzmin 3 ta nowa wersja nex gen albo god of war
  • #6 20379881
    michal20050
    Poziom 5  
    loniewskiwitek napisał:
    mam taki sam problem i ta sama karta w sumie rtx3060 laptop lenovo legion.co to moze byc ?tylo zauwarzylem to ma cos w spolnego z directx12 bo wyskakuje to tylko w grach ktore wykorzystuja te biblioteki .np wiedzmin 3 ta nowa wersja nex gen albo god of war

U mnie był to bynajmniej problem z rejestrem wystarczyło odinstalować wszystkie sterowniki do karty i zainstalować na nowo najnowszą wersję sterownika i się naprawiło
  • REKLAMA
  • #7 20380092
    loniewskiwitek
    Poziom 2  
    Zrobilem też to dziś właśnie i wciąż jest ten problem. Wyczyściłem też rejestry. Sprubuje potem jeszcze raz bardziej gruntownie :)
  • Pomocny post
    #8 20424413
    kacperchlopek5
    Poziom 1  
    Ocena: 27
    https://youtu.be/GOS2qH9W-nc jeżeli problem dalej występuje tutaj jest rozwiązanie
    Jakby ktoś nie rozumiał ang to trzeba:
    1.wcisnij alt+z
    2.wybiesz opcje/ikonke zębatki
    3.zjedz na sam dół i kliknij monitorowanie wydajności
    4.wyłącz: zawsze wyświetlają wskaźnik błysku Reflex
  • #9 20424418
    michal20050
    Poziom 5  
    Wyłaczenie opcji w NVIDIA

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownicy zgłaszają problem z czarnym kwadratem pojawiającym się po lewej stronie ekranu w niektórych grach na karcie graficznej RTX 3060 Ti. Problemy te nie występują w każdej grze, a niektórzy zauważają, że mogą być związane z DirectX 12, ponieważ objawiają się w grach takich jak Wiedźmin 3 (nowa wersja) i God of War. Sugerowane rozwiązania obejmują aktualizację sterowników do najnowszej wersji, odinstalowanie i ponowne zainstalowanie sterowników, a także wyłączenie opcji "zawsze wyświetlaj wskaźnik błysku Reflex" w ustawieniach NVIDIA.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA