logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Wzmacniacz antenowy w Omedze B kombi - schemat i działanie separatora?

kufcio 15 Lis 2005 21:14 1764 4
REKLAMA
  • #1 1993452
    kufcio
    Poziom 20  
    Ocena: 77
    Witam
    mam problem z wzmacniaczem antenowym w omedze B kombi. antena jest w tylnej szybie, po odlaczeniu wzmacniacza zero zmian, radio jest ale slabe, przewod sprawdzony, napiecie na wzm. tez jest. Teraz go wypiolem i bez zmian, ewidentnie zesputy... ktos ma moze schemat ?
    Nie wiem nawet jaki model i czy przypadkiem nie odpowiada za rozgrzewanie szyby..

Ma dwa gniazda.. jedno z dwoma grubym czarnymi kablami, drugie z jednym czarnym i z czerwonym z bialym paskiem... niby zasilanie ale brak masy na czarnym, tylko czerwony ma 12V gdy wlacze radio. Podlaczenie masy pod ten czarny nic nie zmienia.

za pomoc dziekuje

DODAJE
    Nowe wiesci, jest to rozgrzewacz szyby z separatorem... Jeden kabel jest zasilaniem podgrzewacza drugi zasilaczem anteny.. dziwnie sie zachowuje.. podaje napicie do wzm. a zamiast na rdzeniu to na obwodzie anteny (masa).
    tak ma byc?
  • REKLAMA
  • #2 1993616
    maxmax77
    Poziom 23  
    Ocena: 66
    witam ,jaki model radyjka posiadasz w tym autku ? pamiętaj że zastosowanie innego radia niż orginał często wymaga stosowania separatora .sprawdz czy radio gra na długich 225 jak nie to na 100% musisz zastosować separator jeżeli gra to sprawdz we wtyczce iso zasilanie czy z radia wychodzi 12v na wzmacniacz to jest drugi przy masie , jeżeli masz orginalną instalacje i wyświetjacz wbudowany w desce to będą tam dwa kabelki do załanczania wyświetlacza i sterawania anteną.pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #3 1993894
    kufcio
    Poziom 20  
    ojej fakt nie podalem. pioneer deh-9400mp.
    Zasilanie mam podane, jest na 5 tym pinie ISO wraz z podsiwetleniem LCD w tablicy tak jak piszesz...
    Sprawdze jutro czy gra na AM.

Jednak moj problem to to ze mam zwmacniacz razem z podgrzewaczem i tam juz jest separator.. po odlaczeniu calosci podczas gdy radio gra na slabej stacji nic sie nie zmienia.
    Mam go na stole, podlaczam zasilanie i na ekranie gniazda atenowego pojawia sie 12V a na rdzeniu ( 2V ) wzgledem GND

pozdr
  • REKLAMA
  • #4 1994629
    robson@
    Poziom 19  
    Ocena: 31
    w Omedze kombi czesto lamia sie kable na złaczu gumowym do tylnej klapy.(przejscie z dachu).Zdejm gume i zobacz stan kabli
  • #5 1998863
    kufcio
    Poziom 20  
    @Rob-son- rada na przyszlosc: prosze byc bardziej przytomnym, napisalem ze kabel jest OK (kabel sprawdzony)
REKLAMA