logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Samsung A52S - Brak połączenia sieci GSM po naprawie

dondahaka 02 Lis 2022 19:25 1869 2
REKLAMA
  • #1 20264981
    dondahaka
    Poziom 15  
    Ocena: 78
    Witam,

Jestem posiadaczem Samsunga A52s, niestety uległ mechanicznemu uszkodzeniu w dolną część, poszedł ekran, gniazdo taśmy na dolnej płytce oraz gniazdo wyświetlacza.

Postanowiłem kupić całego dawcę. Najbardziej atrakcyjny był zablokowany przez operatora, gdyż chciałem użyć swojej płyty głównej. Przełożyłem więc płytę główną, cała reszta z zakupionego telefonu.

Telefon uruchomił się normalnie, wszystko zdawało się działać jak należy do puki nie włożyłem karty sim. Po włożeniu telefon nie łączy się z siecią gsm. Tam gdzie powinna być skala zasięgu, jest okrąg z przekreśleniem. W ustawieniach sieci, gdy chcę wybrać operatora sieci (odhaczając opcję "wybieraj automatycznie" wyskakuje informacja "błąd podczas wyszukiwania sieci).

Wymieniłem jeszcze dolną płytkę na nową, do której lecą przewody antenowe. Bez skutku.
    Przeflashowałem telefon na czysto, również nic.

Czy możliwe jest, aby w elektronice ekranu z zablokowanego telefonu może coś blokować możliwość łączenia się do sieci?
  • REKLAMA
  • #2 20265105
    winmap
    Poziom 38  
    Ocena: 746
    Jeżeli moduł wymieniłeś, taśmy itd. sprawdziłeś. W wyniku tego twojego uszkodzenia mechanicznego uszkodzona jest płyta. Dawcę mogłeś kupić na darmo niestety.
    Za pewne wziąłeś pod uwagę że twoja płyta jest napewno sprawna i nie sprawdziłeś jej.

Na forum androida był podobny temat. Płyta była walnięta. Oczywiście ja nie jestem na 100% pewien. Poczekajmy na inne opinie.
  • #3 20265996
    bogdan2491
    Poziom 22  
    Ocena: 96
    sprawdź konektory kabelka antenowego, mogłeś uszkodzić w ferworze walki, tym bardziej, że skubańce czasem potrafią odpaść mimo zachowania szczególnej ostrożności.
REKLAMA