logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Panasonic KXTCD725PD - jak zresetować PIN i przywrócić łączność?

daro74 16 Lis 2005 09:25 1443 6
REKLAMA
  • #1 1994647
    daro74
    Poziom 12  
    Ocena: 1
    Wiem że troche na ten temat już było, ale przy próbie logowania nie przyjmuje kodu PIN który powinien być 0000. Czy przy próbie podania błędnego kodu baza lub słuchawka powinny to jakoś zakomunikować czy też nie. Dodam że następuje łaczność bo słuchawka prosi o podanie PIN-u. Klient w między czasie zmieniał kod na 8888 ale jak jeszcze była łączność to zmienił rzekomo spowrotem na 0000. Przelutowałem głowice i procesor tak dla pewności że nie ma zimnych lutów. Telefon był u mnie miesiąc temu na to samo czyli brak łaczności. Czy może pomóc wgranie EEPROM-u? Podobno pin można tylko zresetować przez podłączenie do kompa(zakładam że PIN klient jednak źle podał).

Aha dodam że słuchawka sprawdzona z inną bazą.
  • REKLAMA
  • #2 1995416
    robal12
    Poziom 15  
    Ocena: 2
    Jeżeli problem sie powtarz sprawdz luty wokół głowicy bazy (skoro słuchawka jest ok)a najlepiej przelutuj delikatnie wszystkie.
  • REKLAMA
  • #3 2000829
    daro74
    Poziom 12  
    Ocena: 1
    Dowiedziałem się że stało się to po usunięciu bazy ze słuchawki. Ale nie można jej powtórnie zalogować. Klient narazie odebrał fon i chyba tak już zostanie. Mój błąd że nie sprawdziłem czy można do tej bazy zalogować inną słuchawkę.
  • #4 2001936
    grzech1963
    Poziom 11  
    ale ja sprawdziłem nie można !!!

Dodano po 2 [minuty]:

a co by to zmieniło
  • REKLAMA
  • #5 2003568
    oscar2000
    Poziom 34  
    Ocena: 160
    grzech1963 napisał:
    ale ja sprawdziłem nie można !!!

Dodano po 2 [minuty]:

a co by to zmieniło
    co kolega sprawdzil......... ? mozna logowac wszystko co GAP DECT i ja osobiscie logowalem SIEMENSA I PANASONICA do tej bazy i niebylo problemu poza jednym szczegolem ze sluchawki panasonica zameldowane nie dzwonia na bazach siemensa i odwrotnie........ brak kompatybilnosci miedzy jednym a drugim producentem........
  • REKLAMA
  • #6 2004015
    Stachserwis
    Poziom 28  
    Ocena: 96
    Może koledze się tylko wydawało, że zmienił pin na 0000, jeżeli tak, pozostaje interface
  • #7 2008279
    grzech1963
    Poziom 11  
    do tej bazy chciałem zalogować sagema i innego panasona nie poszło z koleji słuchawkę od tego zalogowałem do wszystkich

Podsumowanie tematu

✨ Problem dotyczy resetowania kodu PIN w telefonie Panasonic KXTCD725PD, gdzie standardowy PIN 0000 nie jest akceptowany podczas próby logowania słuchawki do bazy. Klient zmieniał PIN na 8888, a następnie rzekomo przywrócił go do 0000, jednak słuchawka nadal nie może się zalogować do bazy. Słuchawka działa poprawnie z inną bazą, co wskazuje na problem po stronie bazy. Wymieniono lutowanie głowicy i procesora bazy, ale problem nie ustąpił. Dyskusja sugeruje, że reset PIN-u możliwy jest tylko przez podłączenie bazy do komputera i wgranie EEPROM-u. Próby logowania innych słuchawek (np. Sagem, Siemens, Panasonic) do tej bazy nie powiodły się, co może wskazywać na uszkodzenie bazy lub błędne ustawienia PIN. Wskazano również, że słuchawki różnych producentów (Siemens, Panasonic) mogą być logowane do tej samej bazy, ale nie zawsze dzwonią wzajemnie z powodu braku kompatybilności. Zalecane jest dokładne sprawdzenie lutów wokół głowicy bazy oraz ewentualne użycie interfejsu do resetu PIN-u.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA