logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

LG C1 plus Onkyo HT-r380 - brak dźwięku ARC, przekreślony głośnik, ustawienia TV prawidłowe

czarny19852 19 Lis 2022 22:04 873 8
REKLAMA
  • #1 20293094
    czarny19852
    Poziom 4  
    Witam mam problem z ampli jak w nagłówku. Wszystko podłączone kablem HDMI wejściem z ARC w tv i po włączeniu ampli cisza pojawia się przekreślony głośnik i i brak reakcji dodam ze w telewizorze wszystko po ustawiane prawidłowo. Działo i nagle przestało czy ktoś mi może powiedzieć o co w tym chodzi?
  • REKLAMA
  • #2 20293226
    Polon_us
    Poziom 42  
    Ocena: 1278
    Przekreślony głośnik sugeruje, że włączona jest funkcja "Mute" - kolega to sprawdził?
  • REKLAMA
  • #3 20293296
    czarny19852
    Poziom 4  
    Polon_us napisał:
    Przekreślony głośnik sugeruje, że włączona jest funkcja "Mute" - kolega to sprawdził?[ tak sprawdzałem nic to niestety nie daje , zrobiłem już wymianę kabla dalej to samo , reset obydwu sprzętów i dalej to samo normalnie zaraz mnie szlak trafi

Dodano po 5 [minuty]:

LG C1 plus Onkyo HT-r380 - brak dźwięku ARC, przekreślony głośnik, ustawienia TV prawidłowe

Dodano po 18 [minuty]:

Opisze jeszcze jak to wyglada włączam wzmacniać po włączeniu dźwięku pilotem z tv i wzmacniacz się włącza i dalej nic się nie dzieje pilotem od wzmacniacza mogę brać głośniej lub ciszej natomiast dźwięku brak gdy próbuje przyciszyć lub podglosnic pilotem od tv to wyskakuje ikonka przekreślonego głośnika. Naprawdę przerobiłem już wszystkie możliwe opcje łącznie z wymiana kabla i resetu obydwu urządzenie i nic to nie dało. Z dnia na dzień przestało działać , a czy możliwe jest to ze ampli już się po prostu rozkraczyl. Chociaż przy włączaniu słychać to charakterystyczne przełączanie.Bo chyba nie jest to problem komunikacji ?
  • REKLAMA
  • #4 20293350
    Polon_us
    Poziom 42  
    A jak wyglądają ustawienia amplitunera? Kolega mógłby pokazać?

W TV dla opcji ARC zamiast Auto kolega ustawi On o ile takie ustawienie jest dostępne.
  • #5 20293352
    czarny19852
    Poziom 4  
    Polon_us napisał:
    A jak wyglądają ustawienia amplitunera? Kolega mógłby pokazać?
    właśnie wrzuciłem zdjęcie wyżej , chyba ze o jakieś inne ustawienia chodzi ? To proszę pisać to chętnie wrzucę. Bo już mnie szlak trafia
  • #6 20293353
    Polon_us
    Poziom 42  
    Aaa, to w takim przypadku ustawienia ARC dla TV poproszę.
    A tę zmianę Auto na On proszę wykonać.
  • REKLAMA
  • #7 20293354
    czarny19852
    Poziom 4  
    Polon_us napisał:
    aine moment już schodzę na dół

Dodano po 4 [minuty]:

LG C1 plus Onkyo HT-r380 - brak dźwięku ARC, przekreślony głośnik, ustawienia TV prawidłowe LG C1 plus Onkyo HT-r380 - brak dźwięku ARC, przekreślony głośnik, ustawienia TV prawidłowe LG C1 plus Onkyo HT-r380 - brak dźwięku ARC, przekreślony głośnik, ustawienia TV prawidłowe LG C1 plus Onkyo HT-r380 - brak dźwięku ARC, przekreślony głośnik, ustawienia TV prawidłowe LG C1 plus Onkyo HT-r380 - brak dźwięku ARC, przekreślony głośnik, ustawienia TV prawidłowe LG C1 plus Onkyo HT-r380 - brak dźwięku ARC, przekreślony głośnik, ustawienia TV prawidłowe
  • #8 20293360
    Polon_us
    Poziom 42  
    Proszę podać model TV, w chwili wolnej przejrzę jego instrukcję.
    Coś mi tu nie pasuje.
  • #9 20293361
    czarny19852
    Poziom 4  
    OLED55C14LB Dziękuje ślicznie za pomoc , zastanawia mnie jedno czemu się to posypało wszystko ładnie działało. Wiem ze tan wzmacniacz to stary grzyb ale mógł jeszcze troszkę pograć

Dodano po 3 [minuty]:

A i jeszcze takie pytanko bo gdy wchodzę ustawienia głośników to one działają wiec może wzmacniacz jest dobry ? Tylko coś się właśnie w ustawieniach pomerdalo

Dodano po 9 [godziny] 14 [minuty]:

Polon_us napisał:
    A tę zmianę Auto na On proszę wykonać.
    tak zmieniam na Auto ale nic to nie daje

Dodano po 6 [godziny] 43 [minuty]:

Ok pytanie z niej bajki zamówiłem inny amplituner Denon avr 2400H. Czytałem ze Dali dobrze z tym gra , ale może mógłby ktoś polecić coś innego

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik zgłasza problem z amplitunerem Onkyo HT-R380, który przestał odtwarzać dźwięk przez HDMI ARC po wcześniejszym prawidłowym działaniu. Na ekranie telewizora LG C1 pojawia się ikona przekreślonego głośnika, co sugeruje włączenie funkcji "Mute". Użytkownik sprawdził wszystkie ustawienia, wymienił kabel HDMI oraz zresetował oba urządzenia, jednak problem nadal występuje. Inni uczestnicy dyskusji sugerują sprawdzenie ustawień amplitunera oraz zmiany opcji ARC w telewizorze na "On". Użytkownik informuje, że zamówił nowy amplituner Denon AVR 2400H, zastanawiając się nad jego kompatybilnością z głośnikami Dali.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA