logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

[Rozwiązano] Jak wygląda żywotność i sprawność tzw. SMART gniazdek? Szukam opinii.

Szaryczlowiek83 22 Lis 2022 15:13 420 2
REKLAMA
  • #1 20297694
    Szaryczlowiek83
    Poziom 7  
    Ocena: 2
    Cześć wszystkim.
    Jak w temacie, szukam użytkowników "Smart gniazdek". I chodzi mi o typowe Smart gniazdka, a nie plugi do gniazda.
    Czy ktoś z was ma takie gniazda i jak się sprawują? Czy są jakieś problemy po przywróceniu zasilania? Jak często padają/psują się? Jak wygląda praca takiego gniazdka w łazienkach? Czy występują gniazdka na mniej niż 16 amper? I w drugą stronę, jak zachowa się takie gniazdko jeśli chwilowo nastąpi przekroczenie tych 16 amper?
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 20298732
    Atreyu Makiavel
    Poziom 34  
    Ocena: 318
    Te gniazdka zazwyczaj mają aplikację która woła o pomstę do nieba, zresztą oceny i opinie użytkowników w Google Play można zobaczyć samemu. Z zasięgiem Wi-Fi bywa różnie, możesz stać obok z telefonem i jest OK w telefonie i gniazdku a gdy odejdziesz to po chwili może już nie być w gniazdku. Jeśli przez chwilę przekroczysz pobór to jeśli tego nie monitoruje to może nic się nie zadziać ale na dłuższą metę może szlag trafić. Ogólnie na papierze to fajnie wygląda a większość jest w praktyce kapryśne.
    Pomogłem? Kup mi kawę.
REKLAMA