logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Zwiększenie mocy kociołka gazowego Viessmann Vitodens 200-W 32kW, ustawienie 3 obiegów i podłogówki

Christopher Z 25 Lis 2022 23:29 831 3
REKLAMA
  • #1 20303567
    Christopher Z
    Poziom 3  
    Ocena: 6
    Kocioł gazowy Vitodens 200-W moc 32 kW, a pracuje na 16 kW, jak to można ustawić na pełną moc? Trzy obiegi nie daje rady nagrzać, na jednym jest ok.
    Kocioł gazowy Viessmann Vitodens 200-W + sprzęgło, 3 obiegi w tym podłogówka.
    Proszę o odpowiedź co mogę zrobić. Brak mocy.
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 20305057
    Przemko21
    Poziom 27  
    Ocena: 307
    Zmniejszona moc objawia się czesto zapchanymi filtrami na CO lub zasyfionym wymiennikiem. Pewnie nie było przeglądu. Jeżeli byl to kontakt z serwisantem.
    W ustawieniach serwisowych jest maksymalna moc na CO jaka może uzyskać oraz temp maksymalna. Znajdziesz w instrukcji serwisowej.
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #3 20306887
    szardi
    Poziom 12  
    Ocena: 1
    Christopher Z napisał:
    Kocioł gazowy Vitodens 200-W moc 32 kW, a pracuje na 16 kW, jak to można ustawić na pełną moc? Trzy obiegi nie daje rady nagrzać, na jednym jest ok.
    Kocioł gazowy Viessmann Vitodens 200-W + sprzęgło, 3 obiegi w tym podłogówka.
    Proszę o odpowiedź co mogę zrobić. Brak mocy.

W instrukcji jest opisane jak wykonać ograniczenie mocy maksymalnej odrębne dla co i odrębnie dla cwu
  • #4 20325057
    Christopher Z
    Poziom 3  
    Ocena: 6
    @Przemko21 Mam jeszcze pytanie jeden obieg wyłącza się przy+3 jak to można zmienić.
REKLAMA