logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Samsung A50 nie ładuje - Nie działa ładowanie w telefonie nawet po wymienie baterii

Mirek2450 27 Lis 2022 01:30 4152 5
REKLAMA
  • #1 20305153
    Mirek2450
    Poziom 4  
    Witam, dostałem Samsunga A50 w którym "rzekomo" był wymieniany port usb, ponieważ telefon przestał sie ładować z dnia na dzień. Podłączając go pod ładowarke wyswietla sie piorunek ładowania (miga) na wyłączonym telefonie. Gdy telefon włącze nie ładuje w ogóle. Jako iz dopiero zaczynam z elektroniką, przeczytałem artykuły tutaj. Wszystkie artykuły wskazywały na baterię. Otóż nie, niestety wymiana baterii nie pomogła i dalej sie nie ładuje a piorunek dalej miga.

• REKLAMA
  • #2 20305162
    rnb_bolii
    Poziom 39  
    Ocena: 1172
    Witam. A czy ładowarka sprawna... Ale oryginalna...
  • REKLAMA
  • #3 20305164
    2konrafal1993
    Poziom 38  
    Ocena: 745
    Jesli było coś grzebane przy porcie USB to na pewno warto obejrzeć ten port i jego okolice, mógł ktoś urwać jakiś element lub po prostu odlutować. Telefony to nie moja bajka ale jak naprawiam po kimś to bywają tego typu kwiatki że czegoś brakuje lub jest nie to co trzeba.
  • REKLAMA
  • #4 20305442
    Mirek2450
    Poziom 4  
    rnb_bolii napisał:
    Witam. A czy ładowarka sprawna... Ale oryginalna...

Witam, niestety ładowarka nie jest orginalna, próbowałem ładować telefon paroma ładowarkami i kablami

Dodano po 1 [minuty]:

2konrafal1993 napisał:
    Jesli było coś grzebane przy porcie USB to na pewno warto obejrzeć ten port i jego okolice, mógł ktoś urwać jakiś element lub po prostu odlutować. Telefony to nie moja bajka ale jak naprawiam po kimś to bywają tego typu kwiatki że czegoś brakuje lub jest nie to co trzeba.

Dzięki za radę, sprawdzę i napisze czy jest ok.
    Edit: wszystko jest na swoim miejscu.
  • REKLAMA
  • #5 20306689
    misiekelk
    Poziom 24  
    Ocena: 121
    Jedziesz po kolei .Dolna płytka ,flex ,fpc na płycie ,kontroler ładowania.
  • #6 20308726
    Kaja08
    Poziom 7  
    Ocena: 8
    Może coś nie łączy przy porcie, skoro za pomocą kilku ładowarek i kabli było sprawdzane.
REKLAMA