logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

[Rozwiązano] Dell Vostro 5471 - po wymianie baterii wyłącza się

DAREK-2 27 Lis 2022 14:41 1554 5
  • #1 20305842
    DAREK-2
    Poziom 16  
    Ocena: 103
    Posiadam Dell Vostro 5471 i z uwagi że stara oryginalna bateria słabo trzyma, zakupiłem zamiennik Green Cell WDX0R WDXOR
    Po wymianie jest on wykrywany w systemie, przechodzi testy diagnostyczne w BIOS, które nie wykazują problemu (F12 >> Diagnostyka) ale po odłączeniu zasilania laptop się od razu wyłącza, co dowodzi, że bateria nie trzyma.
    W sklepie zapewnili mnie, że w/w zamiennik jest kompatybilny z Dell Vostro 5471, pomimo, że nie ma go na karcie produktu sklepu.
    Baterie zamierzam zareklamować ale może ktoś miał podobno sytuację, dlatego wolę uprzednio zapytać.
    Mianownictwie jak sądzicie - czy może być to wina tego, że zamiennik jest uszkodzony, czy jednak nie jest on kompatybilny z moim Dellem, jego wymiana nie za wiele pomoże i lepiej tym samym zainwestować w oryginalną baterię?
  • Pomocny post
    #2 20305861
    ArturJK
    Poziom 39  
    Ocena: 777
    Oryginał zawsze będzie pewny, zawsze także będzie droższy i czasami jest problem ze zdobyciem takowego. Moim zdaniem problem jest w samej baterii, jak najbardziej jest podstawa do reklamacji. Spróbuj jeszcze zaktualizować BIOS do najnowszej wersji, chyba że sprzęt już taki posiada, tylko raczej zamontuj baterię która choć trochę podtrzymuje, inaczej po zaniku zasilania będzie problem.
  • Pomocny post
    #4 20305997
    kiss39
    Poziom 39  
    Ocena: 636
    Witam

@D.A.R.E.K-2 można tez zatrzymać oryginalna baterie DELl i poddać regeneracji odnowieniu. Jak tak zrobiłem z oryginalna baterią DELL (od DELL M6600) i jestem zadowolony.
  • #5 20308420
    DAREK-2
    Poziom 16  
    Zareklamuje ten zamiennik baterii (zwrócić już nie mogę) i jeżeli problem będzie dalej występował pokuszę się o zakup oryginału.
    Dam znać jak to się zadzieje.
  • #6 20339220
    DAREK-2
    Poziom 16  
    Powracam z feedbackiem.
    Zamiennik zareklamowałem ale nie chcąc czekać na rozpatrzenie reklamacji kupiłem oryginalną baterię Dell, która po wymianie działa prawidłowo.
REKLAMA