logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

[Rozwiązano] Nie czyta zaszyfrowanej karty SD po ustawieniach fabrycznych telefonu

meap76 04 Gru 2022 20:04 867 5
REKLAMA
  • #1 20318564
    meap76
    Poziom 2  
    Wyciągnąłem z telefonu kartę SD, którą miałem zaszyfrowaną. Po zrobieniu ustawień fabrycznych telefonu włożyłem ją do tego samego telefonu, ale pisze mi teraz, że pliki na karcie były zaszyfrowane na innym urządzeniu i nie można ich odszyfrować. Przecież to ten sam tel. Znam też hasło. Może ktoś wie jak odczytać tą kartę?
  • REKLAMA
  • #2 20318622
    freebsd
    Poziom 42  
    Ocena: 2031
    Wykonaj kopię binarną nośnika SD.
    Podłącz zaszyfrowaną kartę SD do komputera i skopiuj całą zawartość karty na komputer.
    W telefonie zrób: Ustawienia> Pamięć> Karta SD> Sformatuj kartę SD.
    Włóż kartę do telefonu,
    W telefonie: Ustawienia> Bezpieczeństwo> Zaszyfruj kartę SD.
    Podłącz kartę SD do komputera i skopiuj całą skopiowaną zawartość na kartę SD .
    W telefonie: Ustawienia> Bezpieczeństwo> Odszyfruj kartę SD.
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #3 20319059
    SGdata

Poziom 27  
    Ocena: 179
    Nie odszyfrujesz tych danych bo klucz szyfrujący się zmienił po resecie telefonu. Póki co nie ma możliwości odzyskania danych.
    Konto firmowe:
    SGdata
    Spacerowa 90, Gliwice, 44-141 | Strona WWW: https://sgdata.pl
  • REKLAMA
  • #4 20351858
    meap76
    Poziom 2  
    Który z Wasv więc ma rację? Jeśli zrobię format tej karty to już na amen nic nie odzyskam...
  • REKLAMA
  • #5 20351963
    Łukasz_W

Specjalista - HDD i odzyskiwanie danych
    Ocena: 651
    meap76 napisał:
    Który z Was więc ma rację?

SGdata. Klucze zostały zmienione po ustawieniach fabrycznych. Odzysk na chwilę obecną z takich kart jest niemożliwy.
    Według rady kolegi z postu wyżej, po zgraniu wykonanego obrazu ponownie na kartę wrócisz do punktu wyjścia.
    Konto firmowe:
    HEX SERWIS
    Smołdzinska 2B/16, Kobysewo, 83-304 | Tel.: 530XXXXXX (Pokaż) | Strona WWW: https://hex-serwis.pl
  • #6 20353322
    meap76
    Poziom 2  
    SGData ma rację. Dziękuję za pomoc.
REKLAMA