logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jaki domofon 2-przewodowy polecacie? Gdzie kupić online?

marcinek77 17 Lis 2005 10:18 5167 9
REKLAMA
  • #1 1998243
    marcinek77
    Poziom 15  
    Ocena: 8
    Czy mozecie polecic jakis domofon 2 przewopdowy(bo taka juz jest instalacja pociagnieta)?
    Dajcie jakies namiary na sklepy internetowe tych domofonow.
    Z gory dzieki
  • REKLAMA
  • #2 1998333
    Prezeslukasz
    Poziom 14  
    Ocena: 15
    Witam!

firma COMMAX produkuje domofony 2/4 przewodowe. Montowałem je i sa bardzo ładnie wykonane.

Napisałem ze ona produkuje 2/4 przewodowe gdyz sam domofon ma 2 przewody ( tymi przewodami leci sygnał audio z furtki do mieszkania i odwrotnie, nimi jednoczesnie leci sygnał wywołania oraz napiecie zasilajace panel zamontowany na dworze) ale sygnał do elektrozaczepu musisz sam sobie wyprowadzic tak wiec wtedy potrzebujesz jesze 2 dodatkowych przewodów.
  • REKLAMA
  • #3 1998524
    marcinek77
    Poziom 15  
    Ocena: 8
    Prezeslukasz napisał:
    Witam!

firma COMMAX produkuje domofony 2/4 przewodowe. Montowałem je i sa bardzo ładnie wykonane.

Napisałem ze ona produkuje 2/4 przewodowe gdyz sam domofon ma 2 przewody ( tymi przewodami leci sygnał audio z furtki do mieszkania i odwrotnie, nimi jednoczesnie leci sygnał wywołania oraz napiecie zasilajace panel zamontowany na dworze) ale sygnał do elektrozaczepu musisz sam sobie wyprowadzic tak wiec wtedy potrzebujesz jesze 2 dodatkowych przewodów.

Tak commax to bardzo dobre domofony..ale w moim przypadku maja 1 wade..potrzebuje panel zewnetrzy natynkowy o szerokosci max 10cm bo taki mam slupek i klient nie chce zeby wystawalo!
    Czy jakas firma ma w swojej ofercie domofon 2 przewodowy z panelem zew. szerokosci max 10cm??
  • REKLAMA
  • #6 2001971
    pg55
    Poziom 14  
    Ocena: 18
    Zobacz www.zamel.pl.
    Zestaw ESK-1/A realizuje wszystkie funkcje, łącznie ze sterowaniem elektrozaczepem, na dwóch przewodach.
    Nie wiem tylko czy szerokość odpowiednia.
    Pozdrawiam.
  • REKLAMA
  • #7 2002261
    CENTURION_ALARMY
    Poziom 22  
    Ocena: 63
    Witam. Urmet proponuje ca
    • y zestaw za 261 z
    netto. WWW.MIWI-URMET.COM.PL

Dodano po 2 [minuty]:

WWW.MIWIURMET.PL
  • #8 2049828
    Benio
    Poziom 13  
    Ocena: 9
    2 przwodowe produkuje np cyfral
  • #10 2303958
    Pilak
    Poziom 11  
    Domofon Ola 2 również działa na dwóch żyłach. Koszt ok 160zł.
    tel. do przedstawiciela 0618221590.Montowałem już kilka i bez awarii.

Pozdrawiam Pilax.

Podsumowanie tematu

✨ W dyskusji polecano domofony 2-przewodowe dostosowane do istniejącej instalacji. Firma COMMAX oferuje domofony 2/4 przewodowe, gdzie sygnał audio i zasilanie przesyłane są dwoma przewodami, natomiast do sterowania elektrozaczepem potrzebne są dodatkowe przewody. COMMAX posiada panele zewnętrzne o szerokości do 10 cm, co odpowiada wymaganiom dotyczącym montażu natynkowego na wąskim słupku. Alternatywnie wskazano zestaw ESK-1/A firmy ZAMEL, który realizuje wszystkie funkcje, w tym sterowanie elektrozaczepem, na dwóch przewodach. Urmet oferuje kompletne zestawy domofonowe dostępne online, a Cyfral również produkuje modele 2-przewodowe. Seria Z firmy ELTCRAC oraz model Ola 2 są kolejnymi przykładami urządzeń działających na dwóch żyłach, przy czym Ola 2 cechuje się niezawodnością i ceną około 160 zł.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA