logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Slican IPL 256 - Jak ustawić nagrywanie rozmów wewnętrznych, porady i pomoc ekspertów

tadzik_1950 07 Gru 2022 14:06 624 4
REKLAMA
  • #1 20323107
    tadzik_1950
    Poziom 12  
    Ocena: 9
    Witam Szanownych Kolegów. Centrala jw nie nagrywa treści rozmów wewnętrznych, z zewnętrznymi nie ma problemu, nagrywa kilka lat. W ustawieniach abonentów oczywiście odpowiednie zmiany poczyniłem.
    Proszę o pomoc. Może doświadczony Kolega Zutket (chylę czoła przed wiedzą).
  • REKLAMA
  • #2 20324824
    Zutket
    Poziom 36  
    Ocena: 1045
    tadzik_1950 napisał:
    Witam Szanownych Kolegów. Centrala jw nie nagrywa treści rozmów wewnętrznych, z zewnętrznymi nie ma problemu, nagrywa kilka lat. W ustawieniach abonentów oczywiście odpowiednie zmiany poczyniłem.

Rozumiem, że w ustawieniach abonenta ,,Abonenci/Wbudowane nagrywanie" w zakładce EbdRec jest ustawione ,,Wszystkie połączenia". Sprawdzę, bo szczerze mówiąc nikt do tej pory nie chciał nagrywać rozmów wewnętrznych( zresztą osobiście odradzałem), ale skoro jest taka wola... Proszę na wszelki wypadek podać wersję oprogramowania centrali.

tadzik_1950 napisał:
    Proszę o pomoc. Może doświadczony Kolega Zutket (chylę czoła przed wiedzą).
    Z tą ,,wiedzą" to trochę przesada, ale miło mi :D
  • REKLAMA
  • #3 20325880
    tadzik_1950
    Poziom 12  
    Ocena: 9
    Wielkie dzięki Kolego za zainteresowanie. Ja czytam Twoje posty w temacie IPL 256. Centrala obsługuje szpital i nie mnie oceniać celowość takich nagrań (jest polecenie, jest zgoda, ja tu sprzątam). Firmware 6.22.0750pl. ConfigMAN 6.55.0050 (może ja nie mam odpowiednich uprawnień). Powodzenia.
  • REKLAMA
  • #4 20326050
    mich-tel
    Poziom 25  
    Ocena: 45
    Sprawdziłem na swojej centrali (ale firmware mam nowszy). Działa bez zarzutu. Zobacz co pokazuje podczas rozmowy "monitor/stan kanałów nagrywania". Czy masz wystarczającą ilość kanałów nagrywania? Jeżeli to jest szpital to czy wystarczy dla wszystkich (ale to w RecordMAN.client powinieneś mieć info o danej rozmowie i ikonkę "brak wolnego kanału".
  • Pomocny post
    #5 20326073
    Zutket
    Poziom 36  
    Ocena: 1045
    tadzik_1950 napisał:
    Wielkie dzięki Kolego za zainteresowanie. Ja czytam Twoje posty w temacie IPL 256.
    Proszę o kontakt na PW.
REKLAMA