logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak ustawić stan zimowy? Regulacja okien starego typu.

czajka0916 14 Gru 2022 21:23 3540 3
REKLAMA
  • #1 20335237
    czajka0916
    Poziom 2  
    Ocena: 1
    Witam wszystkich, jako że to mój pierwszy temat. Szukałem tematu o regulacji okien i jest ich sporo, ale w żadnym nie znalazłem mojego typu okien. Na podstawie załączonego zdjęcia, czy ktoś jest w stanie określić czy jest to stan zimowy czy letni i w którą stronę przekręcić, żeby ustawić zimowy. Dziękuję z góry! Jak ustawić stan zimowy? Regulacja okien starego typu.
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 20335462
    bratHanki
    Poziom 39  
    Ocena: 1380
    Tą mimośrodową rolkę należy ustawić tak aby zwiększyć docisk czyli odległość od framugi ma być mniejsza. W ustawieniu zimowym trzeba użyć większej siły aby domknąć okno.Tych rolek jest u mnie 3 szt. , jedna na dole i dwie z boku.
  • REKLAMA
  • #3 20335473
    czajka0916
    Poziom 2  
    Ocena: 1
    Dziękuję i zadam głupie pytanie. Na moje oko wygląda, że śruba jest w pozycji zimowej, prawda? Nie mam jak teraz sprawdzić drugiego okna, ale z tego jakby mniej wiało ;)
  • #4 20335680
    bratHanki
    Poziom 39  
    Ocena: 1380
    Z tej fotki nic nie można odczytać. Weź klucz i pokręć nią to sam się zorientujesz w jakiej jest pozycji. Jeżeli wieje to może już uszczelki są do wymiany albo okno jest spaczone, co czasem ma miejsce.Masz zaślepki na otworach odwadniających ? Jeżeli nie ma to przy mocnych powiewach firanki mogą się ruszać.
REKLAMA