logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Orange światłowód, a dopłata 20zł dla domu jednorodzinnego.

Luke88GW 14 Gru 2022 22:40 8931 7
REKLAMA
  • #1 20335383
    Luke88GW
    Poziom 3  
    Ocena: 1
    Witam, czy da się jakoś uniknąć tej opłaty? Za 300Mb D i 50Mb U wychodzi 60zł + 20zł za domek jednorodzinny. Zastanawiam się czy dopłata jest bezwzględna? Będą niedługo kopać u mnie na ulicy światłowód w ramach POPC.
  • REKLAMA
  • #2 20335401
    Michelson
    Poziom 26  
    Ocena: 305
    Nie wiem, jak u innych, ale ja mam przez 24 miesiące, czyli przez okres trwania umowy rabat na tą dopłatę. Co będzie za dwa lata, zobaczymy.
  • REKLAMA
  • #4 20335413
    Luke88GW
    Poziom 3  
    Ocena: 1
    Michelson napisał:
    Nie wiem, jak u innych, ale ja mam przez 24 miesiące, czyli przez okres trwania umowy rabat na tą dopłatę. Co będzie za dwa lata, zobaczymy.

Na firmę czy prywatnie?

Dodano po 1 [minuty]:

78db78 napisał:
    Idź do salonu dostaniesz rabat na 2 lata, na internecie jak sam kupisz zapłacisz 20zl więcej.

Poważnie tak to działa, że jak kupię przez Internet to jest dopłata, a jak pójdę do salonu to znika w ramach rabatu? Ciekawe...
  • REKLAMA
  • #5 20335448
    Michelson
    Poziom 26  
    Ocena: 305
    Cytat:
    Na firmę czy prywatnie?

Prywatnie.
  • #6 20336624
    Pan.Kropa
    Poziom 35  
    Ocena: 1136
    Luke88GW napisał:
    Poważnie tak to działa, że jak kupię przez Internet to jest dopłata, a jak pójdę do salonu to znika w ramach rabatu? Ciekawe...
    Potwierdzam. Ja prawie dwa lata temu w salonie podpisałem umowę na światłowód, niedawno również w salonie przedłużyłem na kolejne dwa lata. I przez ten czas nie płacę dopłaty za użytkowanie światłowodu w domu jedno-rodzinnym. Gdybym chciał przedłużyć przez internet to musiałbym płacić tą dopłate. Nie wiem dlaczego tak jest, ale jest.

Dodano po 1 [minuty]:

Luke88GW napisał:
    Będą niedługo kopać u mnie na ulicy światłowód w ramach POPC.
    Od kopania do możliwości uruchomienia może jeszcze minąć wiele miesięcy.
  • REKLAMA
  • #7 20336746
    KOCUREK1970
    Specjalista Sieci, Internet
    Ocena: 5333
    Pan.Kropa napisał:
    Luke88GW napisał:
    Będą niedługo kopać u mnie na ulicy światłowód w ramach POPC.
    Od kopania do możliwości uruchomienia może jeszcze minąć wiele miesięcy.

Lub może, nigdy się tam nie pojawić żadna usługa.
    Położą światło, rozliczą inwestycje i tyle.
  • #8 20337353
    dipol
    Poziom 34  
    Ocena: 259
    Patrząc na inwestycje na mojej ulicy trwało to prawie dwa lata ci co chcieli podpisali z lokalnym operatorem a to wisi teraz i nie wiadomo komu to potrzebne. Podobno jest 8 operatorów do kabla. Gdy zadzwoniłem z ciekawości (mam światłowód od lokalnego dostawcy) to mówią że nie podłączą bo nie jestem ujęty w w.w inwestycji, :D wykonawcy widocznie kasa się zgadza......itd, itd.
    Przyłącze skrzynka 10 m od posesji :D

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownicy dyskutują na temat dodatkowej opłaty 20 zł za światłowód Orange w domach jednorodzinnych. Wiele osób potwierdza, że można uniknąć tej dopłaty, podpisując umowę w salonie, gdzie oferowane są rabaty na dwa lata. W przypadku zakupu przez internet, dopłata jest obowiązkowa. Pojawiają się również obawy dotyczące opóźnień w realizacji inwestycji światłowodowych w okolicy, co może wpłynąć na dostępność usługi.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA