logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Brak dostępnych dźwięków Dolby TrueHD, DTS:X na wzmacniaczu Onkyo nr656 - przyczyny i rozwiązania

beskakrzysztof9 14 Gru 2022 22:59 486 2
REKLAMA
  • #1 20335408
    beskakrzysztof9
    Poziom 3  
    Witam wszystkich.
    Od jakiegoś czasu próbuje dojść do tego dlaczego na wzmacniaczu Onkyo nr656 mogę wybrać w filmach co najwyżej Dolby D, nie posiadam Dolby TrueHD, DTS:X itp itd. Na stronie możliwości odtwarzanego dźwięku przez ten wzmacniacz jest mnóstwo, dlaczego wiec u mnie jest tak ubogo? Od czego to zależy? Mam wzmacniacz podłączony przez HDMI do tv LG oled eg9a7v. Czy to może być wina tv? Może podłączyłem coś złe?

Głośniki jakie posiadam to Teufel 5.1

w TV mogę ustawić wyjście na pcm albo automatyczne. W pcm mam Dolby Neural:X, a w automatycznym mam do wyboru Dolby D

Zapomniałem dodać, ze dziś robiłem update wzmacniacza i nadal nic.
  • REKLAMA
  • #2 20335416
    AdrianHDmaxxx
    Poziom 13  
    Ocena: 16
    Najprawdopodobniej problemem jest Twoje TV. Najprawdopodobniej nie wspiera wyższych formatów dźwięku, takich jak Dolby TrueHD, DTS:X itp. Sprawdź, czy twój TV obsługuje te formaty, i jeśli tak, upewnij się, że są one włączone w ustawieniach. Jeśli nie, niestety nie będziesz mógł w pełni wykorzystać możliwości wzmacniacza Onkyo.
  • #3 20336217
    wolek123
    Poziom 23  
    Ocena: 66
    Powodem jest to że nie masz ścieżki Dolby TrueHD, czy DTS:X. Puścisz źródło z takim rodzajem dźwięku to opcję się pojawią.
REKLAMA