logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

[Rozwiązano] Prośba o identyfikację starego urządzenia elektrycznego.

rychika 16 Gru 2022 15:51 642 6
REKLAMA
  • #1 20337994
    rychika
    Poziom 6  
    Ocena: 5
    Witam wszystkich. Mam prośbę dotyczącą identyfikacji starego urządzenia które przywiozłem z Norwegii. Mi to wygląda na przenośny transformator, jeśli tak, to do czego służył. Może ktoś się zetknął kiedyś z takim urządzeniem i wie. W załączniku zdjęcia
    Prośba o identyfikację starego urządzenia elektrycznego. Prośba o identyfikację starego urządzenia elektrycznego. Prośba o identyfikację starego urządzenia elektrycznego. Prośba o identyfikację starego urządzenia elektrycznego. Prośba o identyfikację starego urządzenia elektrycznego.
  • REKLAMA
  • #2 20338126
    tyqva
    Poziom 36  
    Ocena: 1146
    rychika napisał:
    ...Mam prośbę dotyczącą identyfikacji starego urządzenia które przywiozłem z Norwegii. ...

Hva sa nordmennene om det?
  • REKLAMA
  • #3 20339131
    rychika
    Poziom 6  
    Nie miałem okazji skonsultować z kimś ogarniętym w takim temacie.
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #4 20339712
    arwz
    Poziom 7  
    Ocena: 6
    tyqva napisał:
    rychika napisał:
    ...Mam prośbę dotyczącą identyfikacji starego urządzenia które przywiozłem z Norwegii. ...

Hva sa nordmennene om det?

Pewnie się cieszyli że się pozbyli złomu.

Transformator?
  • Pomocny post
    #5 20340180
    wieswas
    Poziom 34  
    Ocena: 399
    Z tabliczki znamionowej wynika, że jest to transformator o parametrach:
    moc 1kVA
    napięcie pierwotne 220V
    napięcie wtórne 10,5V
    prąd uzwojenia pierwotnego 4,5A
    prąd uzwojenia wtórnego 98,5A
    częstotliwość 50Hz
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #6 20342002
    Tomasz Lew
    Poziom 22  
    Ocena: 190
    Napięcie i moc wskazują że może to być transformator od zasilacza do przeprowadzania elektrolizy lub galwanizacji, ale nie mam 100% pewności
  • #7 20352770
    rychika
    Poziom 6  
    Informacje dostarczone mi przez użytkowników forum pomogły mi w identyfikacji mojego urządzenia.

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik prosi o identyfikację starego urządzenia elektrycznego, które wygląda na przenośny transformator. Otrzymuje informacje, że urządzenie ma parametry: moc 1kVA, napięcie pierwotne 220V, napięcie wtórne 10,5V, prąd uzwojenia pierwotnego 4,5A, prąd uzwojenia wtórnego 98,5A oraz częstotliwość 50Hz. Sugerowane zastosowanie to zasilacz do elektrolizy lub galwanizacji. Użytkownik potwierdza, że informacje z forum pomogły w identyfikacji urządzenia.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA