Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Telewizor Toshiba 32w3163dg i dekoder Ferguson Ariva T75: Jak zablokować autozmianę kanałów DVB-T2?

Zibi1112 28 Dec 2022 14:59 192 3
    Zibi1112
    Level 3  
    Telewizor Toshiba 32w3163dg sam przestawil liste kanalow dvbt2. Wiem, ze temat nie jest nowy. Czy jest jakis sposob, zeby ustawieniami zablokowac takie autozmiany ze strony tv? Wczesniej byl podpiety do tej samej anteny dekoder Ferguson Ariva T75 i nie bylo takiego problemu.
    Podobny klopot mam tez w zupelnie innej lokalizacji, ale tam jest dekoder. Po ustawieniu kolejnosci kanalow przez jakis czas jest okej, ale potem dekoder przestawia kolejnosci wg wyszukiwania.
    LeDy
    Level 43  
    Zibi1112 wrote:
    Telewizor Toshiba 32w3163dg sam przestawil liste kanalow dvbt2. Wiem, ze temat nie jest nowy. Czy jest jakis sposob, zeby ustawieniami zablokowac takie autozmiany ze strony tv? Wczesniej byl podpiety do tej samej anteny dekoder Ferguson Ariva T75 i nie bylo takiego problemu.
    Podobny klopot mam tez w zupelnie innej lokalizacji, ale tam jest dekoder. Po ustawieniu kolejnosci kanalow przez jakis czas jest okej, ale potem dekoder przestawia kolejnosci wg wyszukiwania.

Jak ma TV LCN lub aktualizacja kanału to wyłącz . Ten drugi dekoder jaki? Wiwa nie zmienia sama jak wyłączysz LCN.
    Mam LG i one nie zmieniają same kolejności.
    Zibi1112
    Level 3  
    LeDy wrote:
    Zibi1112 wrote:

Jak ma TV LCN lub aktualizacja kanału to wyłącz . Ten drugi dekoder jaki? Wiwa nie zmienia sama jak wyłączysz LCN.
    Mam LG i one nie zmieniają same kolejności.

Dekoder Manta. Ma wylaczone sortowanie LCN i wlaczony ONID
    LeDy
    Level 43  
    Wiwa nie zmienia sama kolejności a Manta zmienia. Zmień Manta i z jednym będzie spokój.
    Już masz do wyboru dwa co nie zmieniają.