logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Technics\EAH-AZ40 - AZ40 - problem z etui ładującym słuchawki

esk2 28 Gru 2022 18:05 1092 6
REKLAMA
  • #1 20356185
    esk2
    Poziom 11  
    Ocena: 10
    Cześć
    Wiem że jeśli mogę liczyć na jakąś fachowa pomoc to właśnie tylko tutaj.

Słuchawki bluetooth Technics EAH-AZ40 jak grają i że nie są tanie to już wiemy.

W swoim zestawie w gnieździe ładującym etui straciłem środkowy grot oraz sprężynkę (miedziane) która była pod nim (obstawiam ze wyskoczyła razem ze sprężynka). Na gnieździe słuchawki L jest wszystko ok. Teraz po włożeniu słuchawek do etui rozpoczyna się proces ich ładowania oraz automatycznie powinny się wyłączać.
    Obecnie raz się ładują, raz nie, raz się same rozładowywują, często trzeba je ręcznie wyłączać bo automatycznie po umieszczeniu w bazie tego nie robią, po wyjęciu słuchawka R jest wyłączona i trzeba ja ręcznie włączać.
    W aplikacji Technicsa podczas słuchania widać je obydwie, natomiast po włożeniu do etui L traci kontakt z apka i się ładuje, R cały czas jest widoczna w apce.
    W miejscu brakującego pinu włożyłem miedziany cienki drucik który wg mnie powinien dawać kontakt ze słuchawka jednak zdarza się często tak ze obie maja po 100% baterii, innym razem R ma poniżej 100%, jeszcze innym, R ma 4-5% nigdy nie wiadomo czy da się posłuchać czy tez nie.
    Macie jakiś pomysł jak to ogarnąć?
    jak poprawić styk?
    ten styk to rodzaj jakiejś kontroli dla słuchawki?

Liczę na Wasza pomoc i z góry za nią dziękuje

Dodano po 10 [minuty]:
    Załączniki:
    • Technics\EAH-AZ40 - AZ40 - problem z etui ładującym słuchawki IMG20221228174816.jpg (6.57 MB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
    • Technics\EAH-AZ40 - AZ40 - problem z etui ładującym słuchawki IMG_20221228_174938.jpg (4.83 MB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • REKLAMA
  • #2 20356478
    esk2
    Poziom 11  
    Ktos moze wie jak ten pin sie nazywa, moze mozna go dokupic i przelutowac?
  • REKLAMA
  • #3 20368391
    esk2
    Poziom 11  
    Ktoś ma jakiś pomysł?
  • #4 20371074
    matrix1
    Poziom 11  
    Ocena: 2
    Wyślij jakieś zdjęcie jak to wygląda.
  • REKLAMA
  • #5 20371126
    esk2
    Poziom 11  
    Przecież są w pierwszym poscie
  • REKLAMA
  • #6 20371179
    matrix1
    Poziom 11  
    Ocena: 2
    Z daleka słabo widać jakie dokladnie może być użyte złącze.
  • #7 20371234
    esk2
    Poziom 11  
    Technics\EAH-AZ40 - AZ40 - problem z etui ładującym słuchawki Technics\EAH-AZ40 - AZ40 - problem z etui ładującym słuchawki

Lepiej widać?

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik zgłasza problem z etui ładującym słuchawki bluetooth Technics EAH-AZ40, w którym stracił środkowy grot oraz sprężynkę. Po umieszczeniu słuchawek w etui, proces ładowania działa nieregularnie, a słuchawki nie wyłączają się automatycznie. Użytkownik zauważa, że słuchawka L traci kontakt z aplikacją Technics, podczas gdy słuchawka R pozostaje widoczna. W celu naprawy, użytkownik zastanawia się nad możliwością dokupienia brakującego pinu i przelutowania go. Inni uczestnicy dyskusji sugerują przesłanie zdjęć, aby lepiej zrozumieć problem.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA