Witam kolegów. Kilka dni temu pojawił mi się komunikat o awarii systemu oczyszczania spalin, Adblue. Po podłączeniu do komputera mechanik stwierdził niskie ciśnienie , kodu błędu jenak nie pamiętam. Poniważ samochód w sierpniu skończył gwarancję, minęło 5 lat , postanowiłem oddać go do serwisu Peugeot w Bergen. Mam Autocasco plus , które pokrywa naprawę silnika i skrzyni. Dzisiaj byłem odebrać samochód, ale okazało się , że nadal jest ten sam błąd tylko znikło odliczanie km. Dostałem ofertę naprawy i coś mnie niepokoji. Chcą wymienić jakąś rurę od mocznika ,która ma nieszczelności i oczywiscie wymienić płyn. Ponieważ po kontakcie z ubezpieczycielem , servis stwierdził, że ubezpieczyciel nie pokryje kosztów naprawy bo nie dotyczy to silnika. Mam problemy ze zrozumieniem wszystkiego co do mnie mówią , nie znam na tyle dobrze norweskiego. Zastanawiam się czy ta nieszczelność tej rurki czy wężyka od mocznika może dawać taki efekt o sygnalizacji uszkodzenia systemu oczyszczania spalin, czy też nie okaże się, że zapłacę ponad 10 tys koron czyli ok 5 tys zł a problem dalej pozostanie.
Jesli ma ktoś wiedzę w tej sprawie to proszę o jakieś informacje, za co z góry serdecznie dziękuję.
Jednoczesnie wszystki forumowiczom pragnę złożyć Życzenia Szczęśliwego Nowego Roku, jak najmniej awarii oraz wszelkiej pomyślności.
Mój adres e-mail jargra62(_at_)gmail.com
Pozdrawiam.
Jesli ma ktoś wiedzę w tej sprawie to proszę o jakieś informacje, za co z góry serdecznie dziękuję.
Jednoczesnie wszystki forumowiczom pragnę złożyć Życzenia Szczęśliwego Nowego Roku, jak najmniej awarii oraz wszelkiej pomyślności.
Mój adres e-mail jargra62(_at_)gmail.com
Pozdrawiam.