logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

[Rozwiązano] Unitra Diora WS442 Pomoc z interpretacją połaczeń ze schematem połączeniowym.

adnaxx222 05 Sty 2023 19:58 459 2
REKLAMA
  • #1 20369720
    adnaxx222
    Poziom 5  
    [td:802eef7fc3] Witam wszystkich serdecznie. Zwracam się z pytaniem czy dobrze interpretuje owy schemat. Jeżeli mam oznaczenie 1k to podłączam pod 1k?Tam są od lini tzn "wiązki" przewodów wychodzą linie pod kątem które sugerują mi kierunek z której strony powinny być ciągnięte? Tylko że jak mamy selektory wejścia sygnału to mamy oznaczenia np. 8p 10p itp a na selektorach mam oznaczenia jako 3k, 4k itp. A patrząc na to że od złącz głośnikowych są ponumerowane 1p-6p to idąc dalej tą wiązką mam już wejścia do płytki jako p i k . A dlaczego potrzebuję tej informacji ? Ponieważ ktoś tam grzebał x lat temu bo to stało na strychu jako uszkodzone a jak zacząłem mierzyć okazało się że ktoś polutował jak go fantazja poniosła. Oczywiście nic nie działało. Dziękuję z góry za pomoc i pozdrawiam :D
    Unitra Diora WS442 Pomoc z interpretacją połaczeń ze schematem połączeniowym. [/td:802eef7fc3]
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 20370422
    ZbeeGin
    Poziom 39  
    Ocena: 439
    Sprawa jest bardzo prosta. W danej wiązce są numerowane przewody. Przyrostki "p" i "k" oznaczają początek i koniec danego przewodu. Zatem w danej wiązce musisz realizować połączenia Xp z Xk (gdzie x to numer przewodu).
  • #3 20370482
    adnaxx222
    Poziom 5  
    Dziękuję ślicznie za pomoc. Ja zacząłem kombinować że p - pojedynczy, k że kabel... nieważne heh
    Pozdrawiam :D
REKLAMA