logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

T25: Trudności z odpalaniem po remoncie silnika - Władymirec, ustawienie rozrządu, panewki, wał

kuba1tmg21 07 Sty 2023 17:50 825 4
REKLAMA
  • #1 20373169
    kuba1tmg21
    Poziom 2  
    Witajcie mam problem robię remont we Władymircu t25 głównie problem dotyczy odpalania . Wał po szlifie wydał na 1 nowe panewki które szlifierz dobierał wał dokręcony z siłą 145 nm rozrząd ustawiony na znaki tłoki ustawione zgodnie stroną do wtrysku koło zamachowe na 100 nm zawory 0.30 wydech 0.25 ssące ustawione prawidłowo wszystko smarowane olejem nic na sucho wymienione filtry paliwa wyczyszczony filtr oleju jak trzeba i przyszedł czas na odpalanie kręci jak wcisne odpreznik idzie dym a nie pali aż przepinki gorące i nie pali Aku 120 950 a nie gada pomóżcie mi rozwiązać problem . T25: Trudności z odpalaniem po remoncie silnika - Władymirec, ustawienie rozrządu, panewki, wał
  • REKLAMA
  • #2 20373192
    Zbych034
    Poziom 39  
    Ocena: 1418
    Pompa wtryskowa odpowietrzona?
    Wtryskiwacze sprawdzone?
  • REKLAMA
  • #3 20373210
    atrix55
    Poziom 26  
    Ocena: 204
    kuba1tmg21 napisał:
    Witajcie mam problem robię remont we Władymircu t25 głównie problem dotyczy odpalania . Wał po szlifie wydał na 1 nowe panewki które szlifierz dobierał wał dokręcony z siłą 145 nm rozrząd ustawiony na znaki tłoki ustawione zgodnie stroną do wtrysku koło zamachowe na 100 nm zawory 0.30 wydech 0.25 ssące ustawione prawidłowo wszystko smarowane olejem nic na sucho wymienione filtry paliwa wyczyszczony filtr oleju jak trzeba i przyszedł czas na odpalanie kręci jak wcisne odpreznik idzie dym a nie pali aż przepinki gorące i nie pali Aku 120 950 a nie gada pomóżcie mi rozwiązać problem . T25: Trudności z odpalaniem po remoncie silnika - Władymirec, ustawienie rozrządu, panewki, wał

Odpowietrz dobrze pompę wtryskową. Odpowietrza się dwoma śrubami. Jedną masz pomiędzy wyjściami na wtryski, druga o ile pamiętam z tyłu pompy. Sprawdź też filtr paliwa stożkowy, jest na słupku przy zbiorniku. Trzeba pamiętać że rurka paliwowa jest od góry i musi być odpowiednia minimalna ilość paliwa.
    Pewny jesteś że odpowietrznik po wciśnięciu nie działa jeszcze na zawory?
  • REKLAMA
  • #4 20373212
    kuba1tmg21
    Poziom 2  
    Zbych034 napisał:
    Pompa wtryskowa odpowietrzona?
    Wtryskiwacze sprawdzone?

Pompa odpowietrzona wtryski rok temu regenerowane martwi mnie bo teraz idąc odpalając go między cylindrem a głowicą dymek pokazuje się więc trzeba chyba zrzutkę robić wcześniej po paru przekreceniach było dobrze
  • #5 20373444
    bearq
    Poziom 39  
    Ocena: 1613
    Dym jest biały? Jeśli tak to pewnie słaba kompresja, czy po kilkukrotnym kręceniu nadal nie chce odpalić? Tłoki zalewane olejem? Zmierz może najpierw sprężanie, to wiele powie.
REKLAMA