logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Władymirec t25 - Zapowietrzanie się układu zasilania paliwem tylko przy max obro

ploterek 18 Wrz 2014 21:31 5580 5
REKLAMA
  • #1 13971551
    ploterek
    Poziom 13  
    Ocena: 9
    Witam serdecznie. Mam problem z T25. Silnik zapowietrza się tylko przy maksymalnej prędkości obrotowej silnika. Przy obciążeniu. Po zgaszeniu i pod pompowaniu ręczną pompką działa dalej jeśli nie doprowadza się silnika do maksymalnych obrotów.

Pompa wtryskowa po regeneracji, pompa zasilająca nowa, końcówki wtrysków nowe, filtry nowe.

Proszę o odpowiedź czy miał ktoś taki przypadek? I na czym polegało usunięcie usterki.
  • REKLAMA
  • #2 13971621
    wwwsokol
    Poziom 24  
    Ocena: 179
    Pęknięta rurka ssąca w baku. Podaj mu paliwo z bańki i jak objaw ustąpi to najlepiej przerób zasilanie na dolne.
  • REKLAMA
  • #3 13971641
    mtracz
    Poziom 29  
    Ocena: 919
    Pęknięta rurka w baku-smok ma najczęściej objaw zapowietrzania po zejściu poniżej pewnego poziomu paliwa w zbiorniku.
    Filtry paliwa jak i odstojnik czyste?
    Czyszczenie odstojnika to nie tylko wylanie syfu z niego. On ma w sobie 2 elementy filtrujące.
    Możesz także odkręcić przewód z baku do odstojnika i zobaczyć czy w śrubach łączących nie ma ciał obcych które je przytkały.
  • REKLAMA
  • #4 13974101
    ploterek
    Poziom 13  
    Wszystko to działało wcześniej. Skoro na oryginale działało to czemu mam przerabiać na zasilanie dolne ?

Chodzi właśnie o to czy to czasem nie coś innego ??
  • REKLAMA
  • #5 13974425
    mtracz
    Poziom 29  
    Ocena: 919
    Wyklucz jedno będziemy szukać dalej. Od razu musi być 10 przyczyn?
    Brakuje mu paliwa, aż się zapowietrza. Czyli pompka zasilająca działa, ale nie ma co pompować. Na wyższych obrotach silnika potrzeba większej ilości paliwa.
    Zdejmij przewód przelewowy z baku i zobacz ile wraca paliwa na rożnych obrotach silnika.
  • #6 14020891
    ploterek
    Poziom 13  
    Przerobienie na dolne zasilanie rozwiązało sprawę. Nie wiem tylko dlaczego, i na jak długo.
REKLAMA