logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Lodówka Gorenje NRKI4181LW - brak oświetlenia, jak zdjąć panel?

piotrign 12 Sty 2023 13:06 2589 8
REKLAMA
  • #1 20381245
    piotrign
    Poziom 2  
    Witam,

Posiadam lodówkę jak w temacie. Żarówka padła, a nowa nie działa(sprawna). Brak napięcia w gnieździe, wszystko inne działa.
    Ktoś pomoże jak zdjąć panel sterownia? Jest na 2 śrubki(za zaślepkami na zdjęciu), podważałem śrubokrętem i próbowałem wyciągnąć ale jakoś nie chce wyjść, a nie chce nic połamać. Może jakaś wskazówka?

Lodówka Gorenje NRKI4181LW - brak oświetlenia, jak zdjąć panel?
  • REKLAMA
  • #3 20382642
    piotrign
    Poziom 2  
    Sorry, to może trochę niejasno napisałem. Zaślepki ściągłem bez problemu i odkręciłem te śrubki, ale panela nie mogę wysunąć.
  • REKLAMA
  • #5 20384503
    piotrign
    Poziom 2  
    Poszło, dzięki. Już wiem czemu tak trzymało.
  • REKLAMA
  • #6 20416222
    Gorenje_NRKI
    Poziom 2  
    Ocena: 2
    Witam,
    czy udało się zdiagnozować co było przyczyną?
    Mam dokładnie ten sam problem z nieświecąca żarówką. Czy ona nie jest na 24V?
  • #7 20416229
    piotrign
    Poziom 2  
    @Gorenje_NRKI
    Oryginalna żarówka jest na 230V, napięcia brak. Ktoś gdzieś pisał żeby styki (wtyczkę) sprawdzić dlatego wyciągałem panel, ale to raczej nie w tym modelu.
    Płytkę z panelem obejrzałem i na tym się skończyło, a światła brak.
    :arrow: Poprawiłem TONI_2003
  • #8 20463613
    kmarszalek1987
    Poziom 1  
    Witam mam ten sam model i od wczoraj brak światła. Wymiana żarówki nie pomaga. Czy macie pomysły jak rozwiązać problem? Co odpowiada za włączanie światła?
  • REKLAMA
  • #9 20465608
    Gorenje_NRKI
    Poziom 2  
    Ocena: 2
    Niestety nie udało się zdiagnozować problemu.

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik zgłosił problem z lodówką Gorenje NRKI4181LW, w której nie działa oświetlenie po wymianie żarówki. Po zdiagnozowaniu, okazało się, że brak jest napięcia w gnieździe. Użytkownik poszukiwał wskazówek dotyczących demontażu panelu sterowania, który był mocno osadzony. Po kilku próbach i sugestiach od innych użytkowników, udało mu się zdjąć panel. W dalszej dyskusji poruszono również kwestie dotyczące napięcia żarówki, które wynosi 230V, oraz konieczność sprawdzenia styków. Inni użytkownicy również zgłosili podobne problemy z oświetleniem w tym modelu.
Podsumowanie wygenerowane przez AI na podstawie treści dyskusji.
REKLAMA