logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Asus rog strix g17 wind 11 - Kółko przy wskaźniku myszki

garbyśka 14 Sty 2023 22:44 957 7
REKLAMA
  • #1 20385787
    garbyśka
    Poziom 4  
    Ocena: 2
    Witam, od pewnego czasu zauważyłem że nawet gdy nic nie robię cały czas kręci się kółko przy wskaźniku myszki. Przejrzałem wiele tematów tutaj na forum robiłem tak jak inni pisali lecz nic nie pomaga. Gdzie jeszcze mogę szukać problemu przy Windows 11 ? Ogólnie wszystko działa, lecz jest to bardzo irytujące kiedy cały czas kręci się kółko przy kursorze. Nie raz zniknie na moment ale zaraz się pojawia. W procesach nic nie obciąża systemu, wszystkie dodatkowe usługi wyłączone.
  • REKLAMA
  • #2 20385791
    Kolobos
    Spec od komputerów
    Ocena: 10454
    Uzyj Process Explorer ze strony MS i sprawdz jaki proces jest wtedy aktywny, bedzie podswietlony.

Zamiesc tez w zalaczniku logi z FRST, ze skanowania (addition oraz frst.txt).
  • REKLAMA
  • #3 20385801
    garbyśka
    Poziom 4  
    W załączniku pliki :) Asus rog strix g17 wind 11 - Kółko przy wskaźniku myszki
    Załączniki:
    • FRST.txt (53.07 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
    • Addition.txt (51.67 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • REKLAMA
  • #5 20386136
    garbyśka
    Poziom 4  
    Na czystym uruchomieniu po chwili również pojawia się ten sam problem. Pozostaje chyba przeinstalowanie systemu ??
  • #6 20386592
    Kolobos
    Spec od komputerów
    Ocena: 10454
    Mozesz przeinstalowac.
  • #7 20391562
    pelykan
    Poziom 12  
    Ocena: 8
    garbyśka napisał:
    Pozostaje chyba przeinstalowanie systemu ??

Ja bym przed ewentualną reinstalacją systemu jeszcze zrobił coś innego. Załóż kolejne konto użytkownika (najlepiej z prawami admina) i tam się zaloguj i chwilę popracuj i poobserwuj jak zachowuje się system.
    Ważne!, żeby się z obecnego konta wylogować i zalogować na to nowo utworzone a nie przełączać się pomiędzy kontami. (bo wtedy obecna sesja siedzi gdzieś w tle i może przeszkadzać)
  • REKLAMA
  • #8 20391912
    garbyśka
    Poziom 4  
    Próbowałem różnych sposobów nawet po reinstalacji systemu kółko się kręciło aż dzisiaj mnie coś ckneło żeby wyjąć z USB interface od myszki który działa na 2.4 GHz. Wyjąłem przełączyłem myszkę na działanie po bluetooth i kółko znikło 🙆 Myszka też jest Asus rog strix. Dziwne czemu tak się działo. Teraz na bluetooth już jest spokój..

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik zauważył, że kółko przy wskaźniku myszki w systemie Windows 11 ciągle się kręci, mimo że nie wykonuje żadnych działań. Po przeszukaniu forum i zastosowaniu różnych sugestii, takich jak użycie Process Explorer oraz czysty rozruch, problem nadal występował. Ostatecznie, po wyjęciu interfejsu USB myszki działającej na 2.4 GHz i przełączeniu na Bluetooth, kółko zniknęło, co sugeruje, że problem mógł być związany z połączeniem USB.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA