logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

[Rozwiązano] Niedziałający kursor w myszce Logitech G603 na WIN11 i WIN10 - rozwiązania?

jamessztacheta 29 Cze 2023 14:25 810 8
REKLAMA
  • #1 20635397
    jamessztacheta
    Poziom 3  
    Koledzy, mam problem z myszką G603. Znany problem ze scrollem występuje już od pewnego czasu, ale nauczyłem się z tym żyć. Obecnie powstał kolejny problem. Po podłączeniu myszki do komputera komputer reaguje na kliknięcia klawiszy (obu) oraz na przewijanie stron scrollem. Natomiast kursor nie "porusza" się po ekranie razem z myszką, innymi słowy kursor nie reaguje na ruchy myszką. Sprawdzałem czy nic nie przesłania czujnika optycznego i jest tam wszystko w porządku. Z myszki korzystam na laptopie DELL z systemem WIN11, próbowałem również podłączać ją do komputera z systemem WIN10 i występuje ten sam problem. Należy nadmienić, że problem ten wystąpił już wczoraj, ale po kilkukrotnym podłączeniu/odłączeniu, wyjęciu baterii i ponownym włożeniu w pewnym momencie zaczęła działać poprawnie i działała bez zarzutu do wyłączenia komputera. Dzisiaj problem wystąpił ponownie i nie mogę jej uruchomić tak jak to zrobiłem wczoraj. Czy jest jeszcze dla niej ratunek?
    Pozdrawiam i czekam na odpowiedzi.
  • REKLAMA
  • #2 20635454
    Kolobos
    Spec od komputerów
    Ocena: 10455
    Rozkrec, poraw wszystkie luty, zobacz czy wszystkie elementy sa sprawne.
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #4 20636174
    jamessztacheta
    Poziom 3  
    Spróbowałem metody z latarką i kursor się porusza gdy świecę na niego bezpośrednio latarką z bliskiej odległości.
    Co do rozkręcania i poprawiania lutów to traktuję to jako ostateczność.
    Dzięki za odpowiedzi.
  • #5 20636263
    Kolobos
    Spec od komputerów
    Ocena: 10455
    > Co do rozkręcania i poprawiania lutów to traktuję to jako ostateczność.

Przeciez to jedyne co mozesz zrobic! Chyba nie myslisz, ze napiszesz na forum, powiemy Ci zebys potrzasnal trzy razy na boki i raz gora dol i samo zacznie nagle dzialac?
  • #6 20636287
    artaa
    Poziom 43  
    Ocena: 1699
    jamessztacheta napisał:
    G603. Znany problem ze scrollem występuje już od pewnego czasu, ale nauczyłem się z tym żyć.

Ważne info potrzebne: ile lat /godzin pracy ma ta myszka?

Bo elektronika też, podobnie jak mechanika się zużywa...

Może jakieś kondensatory już niedomagają, albo nawet poważniejsze układy.
  • #7 20636337
    jamessztacheta
    Poziom 3  
    Trudno dokładnie powiedzieć ile lat, ale w okolicy 4-5 lat.

Dodano po 1 [minuty]:

>>20636263
    Bardziej oczekiwałem odpowiedzi w stylu: zmień to i to ustawienie i pomoże i/lub to standardowa usterka w tym modelu (jak z tym scrollem), wyrzuć i kup nową. Wtedy wiedziałbym na czym stoję.
  • Pomocny post
    #8 20636382
    artaa
    Poziom 43  
    Ocena: 1699
    Jak 5 lat to, zgodnie z oczekiwaniem odpowiedź ;-)

Kup nową...

A jeśli brudna lub zalana to wyczyścić.
  • REKLAMA
  • #9 20652559
    jamessztacheta
    Poziom 3  
    Myszka do wyrzucenia. Kupię nową.

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Użytkownik zgłasza problem z myszką Logitech G603, która nie porusza kursorem na ekranie mimo reakcji na kliknięcia i przewijanie. Problem występuje zarówno na systemach Windows 10, jak i Windows 11. Po kilku próbach podłączenia i odłączenia myszki oraz wymiany baterii, kursor czasami zaczyna działać, ale problem powraca. Użytkownicy sugerują sprawdzenie podświetlenia sensora oraz rozkręcenie myszki w celu naprawy lutów, co autor traktuje jako ostateczność. Po 4-5 latach użytkowania, niektórzy doradzają zakup nowej myszki, zwłaszcza jeśli elektronika może być zużyta.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA