logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jeden przewód Ethernet dla transmisji Internetu oraz obrazu z kamer: możliwości i rozwiązania

Blotnik 15 Sty 2023 14:35 468 6
  • #1 20386606
    Blotnik
    Poziom 3  
    Ocena: 1
    Witam, mam problem ponieważ mam przeprowadzony jeden przewód ethernet w ścianie z jednej strony podłączenie od kamer kablem ethernetowym i modem od swiatlowodu a z drugiej odbiornik do kamer i komputer. Czy da się jakoś tak zrobić aby przez jeden przewód przechodził internet i "kamery"
  • #2 20386615
    Bródka
    Poziom 42  
    Ocena: 722
    Napisz to raz jeszcze używając interpunkcji...
    Od modemu jak Ci to wszystko idzie, rozrysuj to.
    Co to za kamery, sieciowe lan ?
    Podejrzewam, że wystarczy Ci zwykły switch o ile nie połączysz go miedzy modemem operatora, a routerem
    Pomogłem? Kup mi kawę.
  • #3 20386827
    KOCUREK1970
    Specjalista Sieci, Internet
    Ocena: 5359
    Blotnik napisał:
    Czy da się jakoś tak zrobić aby przez jeden przewód przechodził internet i "kamery"

Potrzebny switch?
  • #4 20387675
    Blotnik
    Poziom 3  
    Kamery muszą być podłączone do rejestratora kablem ethernetowym. Kiedyś ten rejestrator był w nazwijmy to pokoju 1, w tym samym miejscu co jest modem internetowy. Przez ścianę idzie jeden przewód który prowadzi z pokoju 1 do pokoju 2. Teraz rejestrator znajduje się w pokoju 2. W pokoju 2 chciałbym aby kamery były podłączone do rejestratora i dodatkowo podłączyć router do modemu który znajduje się w pokoju nr 1 jak i przewodu z kamerami który też znajduje się w pokoju nr 1.

Czyli w skrócie
    Pokój 1: Skrętka z "kamerami", Modem
    Ściana: Jedna skrętka
    Pokój 2: Rejestrator od kamer, Ruter

Wymaganiem jest pełna prędkość światłowodu 600mbps inaczej to nie ma sensu
  • #5 20387717
    KOCUREK1970
    Ocena: 5359
    @Blotnik
    Zrób z tego rysunek i dokładnie go opisz.
  • #6 20388796
    Blotnik
    Poziom 3  
    Jeden przewód Ethernet dla transmisji Internetu oraz obrazu z kamer: możliwości i rozwiązania
  • #7 20389038
    IC_Current
    Ocena: 2499
    Blotnik napisał:

Chyba mijasz się z prawdą, albo w rysunku albo wcześniej w opisie.
    Podaj modele urządzeń, bo się Twoje zeznania nie zgadzają.
    Pomogłem? Kup mi kawę.

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik ma problem z podłączeniem jednego przewodu Ethernet, który prowadzi z modemu światłowodowego do rejestratora kamer i routera. Wymagana jest pełna prędkość 600 Mbps. W dyskusji zasugerowano użycie switcha, aby umożliwić jednoczesne przesyłanie sygnału internetowego i obrazu z kamer. Użytkownik został poproszony o dostarczenie rysunku przedstawiającego układ połączeń oraz o podanie modeli używanych urządzeń, aby lepiej zrozumieć problem.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA