TV wyprodukowany 07-2020, ( tak wynika z nazwy modelu i Nr.SN). TV pochodzi z Holandii. Po włączeniu brak treści obrazu, fonii. Podświetlenie startuje z max. jasnością, ale w bezpiecznym zakresie. Po chwili jasność podświetlenia spada i chwilę się utrzymuje. Potem restart i tak w kółko. Czerwony LED na dolnej pleksi odbiornika podczerwieni sygnalizuje przerywanymi impulsami. Wygląda to na kod błędu: przerwa, 1 x 3sek, przerwa, 2 x 0,5 sek. przerwa.. Odpięcie płyty głównej od zasilania powoduje ciągłe podświetlenie z maksymalną ale bezpieczną jasnością. Po odpięciu taśmy LVDS, podświetlenie też dziwnie się zachowuje, ale siedem przetwornic zostaje zablokowanych i nie produkują żadnego napięcia nawet na ułamek sekundy. Rozłączenie lewej i prawej strony T-CON ( zwyczajowo nazywany), niczego nie zmienia. Jest podejrzenie: matryca, pamięć EEPROM, lub Flash ( jedna na płycie głównej, druga na T-con). Na wsady raczej nie mam co liczyć, bo TV dopiero po gwarancji. Przeczytałem wpisy pod modelem UE50TU8002 i myślę że jest tutaj podobieństwo płyt. Być może wspólnymi siłami dojdziemy do konkretów.