logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

[Rozwiązano] Samsung UE50TU8002 – brak obrazu, działa dźwięk, cykliczne włączanie podświetlenia

88pytan 23 Paź 2025 22:46 270 4
REKLAMA
  • #1 21729784
    88pytan
    Poziom 11  
    Ocena: 1
    Witam.
    Mam problem z telewizorem Samsung UE50TU8002.
    Jest po wymianie matrycy ze 2 lat temu. Po włączeniu słychać dźwięk na powitanie, ekran na sekundę włącza samo podświetlenie matrycy bez obrazu i po 10 sekundach ponownie i tak w kółko. Dźwięk działa. Ktoś może spotkał się z takim przypadkiem? Czy wystarczy coś przelutować czy może matryca padła?

Pozdrawiam, Michał
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 21729982
    Piasecki Bogusław
    Poziom 27  
    Ocena: 313
    Bez sprawdzenia, można tylko zgadywać, ale bardzo prawdopodobne uszkodzenie matrycy. Montowano tam bardzo wadliwe matryce CY-BT050HGPR1V.
  • REKLAMA
  • #3 21730410
    88pytan
    Poziom 11  
    Dziękuję za odpowiedź. Przejrzę jeszcze podobne tematy, które wyświetliły się pod moim postem, może będzie podobna awaria. Nie zamierzam znów wymieniać matrycy, ale przejrzę wszelkie możliwości uruchomienia tego.
  • REKLAMA
  • #4 21762271
    88pytan
    Poziom 11  
    Matryca faktycznie uszkodzona na tyle, że nie da się zrobić z nią już chyba nic sensownego, choć metodą prób i błędów ponad połowę obrazu uzyskałem. W międzyczasie okazało się, że rozszerzona gwarancja wzięta do TV jeszcze obowiązuje, więc sprzęt zostanie naprawiony. Chwała pracownikowi sklepu EURO, który wcisnął mojemu bratu ten kosztowny pakiet gwarancji. Temat zamykam, dziękuję za zainteresowanie i pomoc!
  • #5 21762273
    88pytan
    Poziom 11  
    Matryca faktycznie uszkodzona na tyle, że nie da się zrobić z nią już chyba nic sensownego, choć metodą prób i błędów ponad połowę obrazu uzyskałem. W międzyczasie okazało się, że rozszerzona gwarancja wzięta do TV jeszcze obowiązuje, więc sprzęt zostanie naprawiony. Chwała pracownikowi sklepu EURO, który wcisnął mojemu bratu ten kosztowny pakiet gwarancji. Temat zamykam, dziękuję za zainteresowanie i pomoc!
REKLAMA