Czy to znaczy ze musze kupic nowy programator ?? Czy to sie oplaca ?? W serwisie Whirpool mowia mi ze programator + robota bedzie kosztowala w sumie 900 zł
Tak jestem pewien ze to programator, poniewaz przyszlo trzech fachowcow od naprawy pralek w tym jeden z autoryzowanego serwisu whirpoola no i wszyscy trzej powiedzieli to samo - "programator"
A jeśli chodzi o regeneracje to znowu powiedzieli mi ze tego typu urzadzenia sie wymiania na nowe, stad pytanie gdzie ewentualnie moglbym poddac regeneracji ten programator i czy to jest bardzo skomplikowane ?
✨ W pralkach Whirpool AWG 1036 programatory są trudne do zastąpienia zamiennikami, które praktycznie nie występują na rynku. Koszt wymiany programatora w autoryzowanym serwisie może sięgać około 900 zł, co budzi wątpliwości co do opłacalności takiej naprawy. Regeneracja programatora jest teoretycznie możliwa i tańsza, jednak specjaliści z serwisu zalecają wymianę na nowy element, gdyż regeneracja tego typu urządzeń jest rzadko praktykowana i może być skomplikowana. Wskazane jest potwierdzenie uszkodzenia programatora przez fachowców przed podjęciem decyzji o naprawie lub wymianie. Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.