logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Zamiennik programatora do pralki Whirpool AWG 1036 - jaki wybrać?

wasert 19 Lis 2005 09:55 2004 6
REKLAMA
  • #1 2004445
    wasert
    Poziom 11  
    Ocena: 17
    Mam problem z pralką, padł programator :( czy ktoś się orientuje jaki mogę wsadzić do niej zamiennik ??
  • REKLAMA
  • #2 2004607
    zayzayer
    Specjalista AGD
    Ocena: 757
    Programatorów - zamienników prawie nie ma.
  • REKLAMA
  • #3 2004616
    wasert
    Poziom 11  
    Czy to znaczy ze musze kupic nowy programator ?? Czy to sie oplaca ?? W serwisie Whirpool mowia mi ze programator + robota bedzie kosztowala w sumie 900 zł :(
  • REKLAMA
  • #4 2004787
    zayzayer
    Specjalista AGD
    Można zregenerować za o wiele mniejsze pieniądze. Jesteś pewny, że to programator?
  • REKLAMA
  • #5 2004793
    wasert
    Poziom 11  
    Tak jestem pewien ze to programator, poniewaz przyszlo trzech fachowcow od naprawy pralek w tym jeden z autoryzowanego serwisu whirpoola no i wszyscy trzej powiedzieli to samo - "programator"

A jeśli chodzi o regeneracje to znowu powiedzieli mi ze tego typu urzadzenia sie wymiania na nowe, stad pytanie gdzie ewentualnie moglbym poddac regeneracji ten programator i czy to jest bardzo skomplikowane ?
  • #6 2004904
    zayzayer
    Specjalista AGD
    wasert napisał:
    gdzie ewentualnie moglbym poddac regeneracji ten programator i czy to jest bardzo skomplikowane ?

Możesz zacząć od przeczytania mojego profilu.
  • #7 2005023
    wasert
    Poziom 11  
    :) licze w takim razie na Pana pomoc i rade !

Podsumowanie tematu

✨ W pralkach Whirpool AWG 1036 programatory są trudne do zastąpienia zamiennikami, które praktycznie nie występują na rynku. Koszt wymiany programatora w autoryzowanym serwisie może sięgać około 900 zł, co budzi wątpliwości co do opłacalności takiej naprawy. Regeneracja programatora jest teoretycznie możliwa i tańsza, jednak specjaliści z serwisu zalecają wymianę na nowy element, gdyż regeneracja tego typu urządzeń jest rzadko praktykowana i może być skomplikowana. Wskazane jest potwierdzenie uszkodzenia programatora przez fachowców przed podjęciem decyzji o naprawie lub wymianie.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA